Контраст
Шрифт
Нідерландський досвід – працівникам підрозділів превентивної діяльності НПУ
НАВС

23 вересня в Національній академії внутрішніх справ проведено тренінг «Забезпечення застосування процедур, дружніх до дитини, під час кримінального процесу» для слухачів підвищення кваліфікації – працівників підрозділів превентивної діяльності НПУ з розслідування окремих категорій кримінальних проступків у формі дізнання.

Захід відбувся за сприяння Всеукраїнської фундації «Захист прав дітей» у партнерстві з нідерландською секцією організації «Міжнародний захист дітей» Defence for Children International–ECPAT у межах спільного проєкту «Зміцнення системи захисту дітей у відношенні до дітей у конфлікті із законом в Україні».

З вітальним словом виступили перший проректор академії полковник поліції Станіслав Гусарєв, президент зазначеної фундації Євгенія Павлова та віцепрезидент – Олексій Лазаренко, які аргументували актуальність обраної проблематики й необхідність ефективного реформування правосуддя для дітей у нашій країні, створення доброзичливого до дитини сектору правосуддя, у якому діти перебувають під захистом, а їхні права дотримано.

 

Нідерландський досвід – працівникам підрозділів превентивної діяльності НПУ

 

Уперше такий тренінг організували нідерландські колеги в січні 2020 року. Цього разу науково-педагогічні працівники НАВС майор поліції Юлія Сухомлин, підполковник поліції Оксана Мельник і Марина Пашковська провели його самостійно як сертифіковані тренери.

 

Нідерландський досвід – працівникам підрозділів превентивної діяльності НПУ

 

Тренінг ґрунтувався на досвіді нідерландських колег у сфері захисту прав і законних інтересів дітей під час проведення досудового розслідування, а також комплексі практичних завдань, спрямованих на формування навичок роботи з дітьми в ситуації конфлікту із законом.

Мета заходу – надання консультативної допомоги практичним працівникам з питань реалізації прав дітей у системі захисту та правосуддя в конфліктних із законом ситуаціях, а також ознайомлення з особливостями проведення допиту неповнолітньої (малолітньої) особи, вивчення основоположних понять і міжнародних стандартів із захисту прав дитини.

Практична частина тренінгу відбувалася на навчально-тренувальному полігоні НАВС «Зелена кімната».

 

Нідерландський досвід – працівникам підрозділів превентивної діяльності НПУ

 

Учасники тренінгу отримали цінний досвід, який неодмінно знадобиться працівникам підрозділів превентивної діяльності НПУ під час практичної діяльності.

Відділ міжнародного співробітництва НАВС

Схожі новини: