Контраст
Шрифт
Одеський державний університет внутрішніх справ відвідала делегація Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (відео)
НАВС

22 квітня в Одеському державному університеті внутрішніх справ з робочим візитом перебувала делегація Консультативної місії Європейського Союзу в Україні на чолі з головою КМЄС Антті Хартікайненом.



До складу делегації також увійшли голова регіонального представництва КМЄС в Одесі Раймондс Дейчманіс та виконавчий асистент голови місії Кент Яакобсен.


На початку зустрічі іноземні гості відвідали оновлений музей університету, де ознайомилися з історією виникнення, розвитку та сучасного становлення закладу освіти. Також учасникам делегації була представлена діорама Пам’яті героїзму захисників у боротьбі за волю та незалежність України.



У ході зустрічі ректора університету В’ячеслава Аброськіна з учасниками делегації сторони обговорили перспективні напрямки подальшої співпраці в рамках реалізації проєкту КМЄС «Операційна підтримка у наданні стратегічних консультацій щодо реформування сектору національної безпеки України (2019-2021 рр.)».



«Ви та Ваш університет є одним з наших гарних партнерів, з яким у нас є тривалий досвід співпраці. Звісно в період пандемії ми перейшли до онлайн-формату, але, тим не менш, я проінформований, що ви берете активну участь і робите вагомий внесок у всі проведені заходи», – зазначив голова КМЄС.


«В межах наступного мандату ми плануємо дещо змінити наші пріоритети, але питання щодо стратегії громадської безпеки буде одним із найпріоритетніших. Ми плануємо також більше уваги зосереджувати на питаннях цифрової трансформації і інновацій, оскільки ми би хотіли підтримати вас у розробленні і винаходження сучасних рішень», – додав Антті Хартікайнен.


Ректор подякував голові КМЄС за постійну підтримку університету, яка дозволяє реалізувати цікаві та необхідні проєкти.

Під час робочого візиту делегації КМЄС міжнародним експертам було продемонстровано сучасні навчальні полігони вишу, які використовуються у підготовці кваліфікованих фахівців для підрозділів Національної поліції України.

В спеціалізованій інтерактивній аудиторії, створеній за підтримки Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, курсанти університету продемонстрували відпрацювання навичок реагування на випадки домашнього насильства.


Професор кафедри адміністративної діяльності поліції Олена Ковальова розповіла про особливості комплексного підходу до підготовки курсантів, який включає в себе знання та вміння застосовувати законодавство, вміння комунікувати з усіма учасниками конфлікту, а також дотримання поліцейськими заходів особистої безпеки.



Учасникам делегації також було представлено психолого-криміналістичний навчальний полігон подвійного призначення: «Кризова кімната, дружня до дитини» та «Впізнання поза візуальним та аудіоспостереженням».



Декан факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування вишу Ігор Горбаньов продемонстрував можливості навчального полігону та щиро подякував голові КМЄС за надання технічного оснащення для «Кризової кімнати, дружньої до дитини», яке надійде до університету найближчим часом.



Разом з цим, професор кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення Карен Ісмайлов представив новітню розробку – освітню платформу  Virtual education, за допомогою якої курсанти та студенти можуть набувати практичні навики з проведення огляду місця події, не виходячи з аудиторії.


Візуальний огляд місця події проводиться за допомогою окулярів віртуальної реальності (Oculus Quest 2), що є найсучаснішим засобом сприйняття інформації.

Голова КМЄС в Україні Антті Хартікайнен відмітив, що за цим наше майбутнє.

Ректор університету В’ячеслав Аброськін представив голові Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Антті Хартікайнену та учасникам іноземної делегації фотовиставку пам’яті дільничного офіцера поліції Приморського відділу поліції у м. Одесі ГУНП в Одеській області старшого лейтенанта поліції Сергія Пригаріна.



Очільник вишу розповів про обставини трагічної загибелі поліцейського, який віддав власне життя заради безпеки та порятунку інших людей.

Також ректор університету зазначив, що від нього особисто та від імені особового складу вишу до Одеського міського голови було скеровано звернення щодо присвоєння Сергію Пригаріну звання «Почесний громадянин міста Одеси».


«Вчинок Сергія Пригаріна назавжди залишиться прикладом мужності, героїзму та відваги, і саме такі поліцейські заслуговують довічної поваги та визнання. Саме на таких вчинках ми повинні виховувати нашу молодь», – зазначив В’ячеслав Аброськін.

ВЗГ ОДУВС

 

Схожі новини: