Контраст
Шрифт
Одеський державний університет внутрішніх справ відзначив 99-ту річницю від Дня заснування навчального закладу
НАВС

26 лютого в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулись святкові заходи з нагоди 99-ї річниці заснування закладу освіти.


Розділити радість чудової події прийшли почесні гості: єпископ Одеський і Балтський Православної церкви України владика Павло; начальник Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Мул; начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області генерал поліції третього рангу Олег Бех; начальник Головного управління ДСНС України в Одеській області полковник служби цивільного захисту Вадим Шулюк; заступник командувача з логістики – начальник логістики Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Ігор Ступницький; колишній ректор університету, який очолював його протягом 6-ти років у період 2004-2010 років, доктор юридичних наук, професор генерал-майор міліції у відставці Олександр Долженков, а також головний редактор газети «Вечірня Одеса» Олег Суслов та директорка ІА «Одеса-Медіа» Ірина Чибірова.



Урочистий захід було відкрито яскравим та дивовижним виступом підрозділу барабанщиць університету, а вокальний колектив вишу виконав особливу пісню, присвячену 99-й річниці від Дня заснування закладу вищої освіти.



Учасників урочистостей привітав ректор університету В’ячеслав Аброськін: «У цей святковий день мені приємно відзначити, що увесь багатотисячний дружний колектив Одеського державного університету внутрішніх справ з честю та гідністю виконує поставлені завдання, демонструючи при цьому професіоналізм, відданість своєму службовому обов’язку та університету. Щиро зичу усім вам, вашим родинам щастя, міцного здоров’я, благополуччя та подальших професійних успіхів».



Цього святкового дня пролунало багато теплих і щирих привітань від почесних гостей на адресу закладу вищої освіти.

Так, зі словами привітань до всіх присутніх звернувся єпископ Одеський і Балтський владика Павло: «Ви виховуєте фахівців, від служіння яких залежить не тільки мир в нашій країні, але й долі багатьох українців. Від ваших професійних навичок, які ви тут здобуваєте, залежать долі тих людей, несучи службу для яких ви сюди прийшли».



З вітальним словом звернувся також колишній ректор університету Олександр Долженков: «99 років – для людини солідний вік, а для університету – це час розквіту. Багато чого зроблено: стали державним університетом з курсів з підготовки молодшого та середнього начскладу. Попереду ще багато, тому що є сили, вміння і бажання йти вперед».


Під час святкової зустрічі з нагоди відзначення 99-ї річниці заснування закладу освіти ректор університету В’ячеслав Аброськін оголосив рішення Вченої ради вишу від 25 лютого 2021 року про присвоєння звання Почесного професора Одеського державного університету внутрішніх справ директору Центру передових досліджень в сфері правоохоронних органів та системи безпеки Університету адміністративної служби в Баварії доктору політологічних наук, професору Хольгеру Ніцшу.



Хольгер Ніцш, який приєднався до урочистого заходу за допомогою відеозв’язку, зазначив: «Дуже вдячний за присудження звання Почесного професора і я сподіваюсь, що за умов покращення ситуації я обов’язково приїду до вас і ми зможемо продовжити нашу співпрацю».


Цього ж дня звання Почесний професор Одеського державного університету внутрішніх справ присвоєно першому проректору вишу Володимиру Грохольському.


Також за сумлінну працю, значний особистий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців, високий професіоналізм та з нагоди 99-річчя від дня заснування закладу освіти було відзначено представників науково-педагогічного складу та працівників вишу.

 

Крім того, на заході було вручено головний приз десятикілометрового забігу, присвяченого 99-й річниці заснування закладу освіти, який відбувся тиждень тому на Трасі здоров’я. Загалом у забігу взяло участь близько 60 охочих з числа працівників, курсантів та студентів вишу. Курсант 1-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції, який посів перше місце, подолав дистанцію за 45 хв 42 с.



Урочистості з нагоди знаменної річниці університету не були б такими захоплюючими, якби не талановиті та вражаючі виступи творчих колективів.


Так, музичні та танцювальні вітання учасникам заходу дарували творчі колективи центру військово-музичного мистецтва ВМС ЗС України та хору Регентського відділення Одеської Духовної Семінарії.



Зал був наповнений святковою атмосферою та гарним настроєм, глядачі із задоволенням спостерігали за цікавою та змістовною програмою і кожен виступ супроводжувався бурхливими оплесками та посмішками.


З 99-ю річницею заснування закладу освіти особовий склад Одеського державного університету внутрішніх справ привітав начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області генерал поліції третього рангу Олег Бех:


«Фактично стільки років існує цей заклад освіти, в якому надаються знання, завдяки яким ви вже найближчим часом будете працювати з практичними працівниками та вирішувати долю інших людей. Якщо людина не має теоретичної підготовки, не можливо працювати в системі, тому дуже важливо, щоб ви отримали найбільше знань. Я всім вам бажаю великого майбутнього, щоб ви стали відомими людьми в нашій країні, щоб ви досягли великих успіхів і щоб ви ніколи не зраджували своїй державі. Залишайтеся вірними Присязі, своїй родині та колегам, з якими ви разом працюєте. Успіхів та всього самого найкращого вам», – зазначив Олег Бех.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: