Контраст
Шрифт
ОДУВС з робочим візитом відвідали народні депутати України – члени Комітету Верховної ради України з питань правоохоронної діяльності
НАВС

26 травня в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулась робоча зустріч народних депутатів України – членів Комітету Верховної ради України з питань правоохоронної діяльності та представників Консультативної місії ЄС в Україні з керівництвом та науково-педагогічним складом вишу, а також керівництвом Головного управління Національної поліції в Одеській області.



На початку зустрічі присутніх привітав ректор університету В’ячеслав Аброськін, відмітивши важливість проведення заходу саме в Одеському державному університеті внутрішніх справ.



Питання, які обговорювалися, стосувалися стану дотримання правопорядку в регіоні, боротьби з організованою злочинністю, а також законодавчого забезпечення відомчої освіти та окремих напрямків реалізації Концепції розвитку юридичної освіти.



В рамках обговорення було заслухано доповідь начальника ГУНП в Одеській області генерала поліції третього рангу Олега Беха про криміногенну ситуацію в регіоні та результати оперативно-службової діяльності підпорядкованого йому підрозділу за підсумками 2019-2021 років.



Очільник поліції Одещини зазначив, що завдяки вжитим заходам на 13% скоротилась кількість зареєстрованих особливо тяжких злочинів, тяжких злочинів – на 16%, тяжких тілесних ушкоджень – на 13%, крадіжок – на 31%, крадіжок в помешканні громадян – на 8%, пограбувань – на 33% менше, розбійних нападів – на 7%, вимагань – на 27%, шахрайств – на 28% менше.



«Хочу підкреслити, що ми критично ставимось до оцінки результативності нашої діяльності в цілому і забезпечуємо реалізацію подальших заходів щодо вирішення проблемних питань у роботі поліції Одещини. Це розкриття злочинів по «гарячих» слідах, укомплектування та зміцнення кадрового потенціалу підрозділів поліції, підвищення рівня взаємодії працівників слідства та кримінальної поліції, зміцнення оперативних позицій у кримінальному середовищі», – зазначив керівник ГУНП.

 

«Основним критерієм визначення ефективності діяльності поліції є, в першу чергу, рівень довіри населення, при цьому кінцевий індикатор наявності позитивних здобутків правоохоронної діяльності – це взаємодія поліції та громадськості на засадах партнерства та прозорості. Саме ці напрямки діяльності є пріоритетами при виконанні нами завдань та функцій поліції», – додав Олег Бех.

 

Наостанок учасники заходу ознайомилися з навчально-матеріальною базою університету, відвідали музей та багатофункціональні навчальні полігони, які використовуються в освітньому процесі вишу.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: