Контраст
Шрифт
Онлайн-лекція «Ключові цінності офіцера поліції Європейського Союзу» для курсантів-першокурсників ОДУВС
НАВС

29 жовтня відділом міжнародного співробітництва було організовано онлайн-лекцію «Ключові цінності офіцера поліції Європейського Союзу» за  участю офіцера поліції, тренера/радника з питань взаємодії поліції з громадою, представника Консультативної місії Європейського Союзу Луції Маерман-Нолте. Слухачами даного заходу були курсанти перших курсів факультетів підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції, превентивної діяльності та органів досудового розслідування.

 

 

Детальну увагу було приділено сутності та формуванню ключових цінностей правоохоронця — доброчесності, надійності, сміливості та взаємодії. Європейська експертка підкреслила, що професіоналізм поліцейського багато в чому залежить від взаємодії один з одним та  вирішення дилем, які ми відчуваємо внутрішньо та зовні. Адже виконання професійних обов’язків часто відбувається за екстремальних обставин, коли необхідно приймати швидкі рішення без заздалегідь відомих наслідків і це вимагає від правоохоронця величезного фізичного та розумового навантаження.

 

 

Тема дотримання та захисту прав людини офіцером поліції наскрізно проходила у ході онлайн-лекції, спікер наводила яскраві приклади із свого досвіду служби у правоохоронних органах. Також пані Луція підкреслила важливість формування лідерських якостей та саморозвитку в професії поліцейського. «Керівник має бути лідером і  прикладом, джерелом натхнення для оточуючих, має цінувати критичне ставлення, відповідальність і завжди бути відповідальним», — зазначила  офіцер Маерман-Нолте.

 

 

Наприкінці лекції курсанти мали змогу поставити питання іноземному фахівцю. Особливу увагу здобувачі освіти приділили питанням підвищення рівня довіри населення до працівника поліції та факторам ефективної взаємодії населення з поліцією.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: