Контраст
Шрифт
Освітня дискусія світового рівня: долучився ректор ДДУВС!
16 Генеральна конференція «Актуальність і цінність університетів для майбутнього суспільства» сьогодні завершується в Університетському коледжі в Дубліні (Ірландія). Серед учасників – 360 лідерів закладів вищої освіти усього світу. Разом із ними концепцію та тренди освіти майбутнього обговорював ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко.
НАВС

У рамках конференції очільники провідних ЗВО Європи та світу опрацьовували актуальність та цінність університетів для суспільства майбутнього, роль вищої освіти для розвитку країн та побудові сталого та інклюзивного майбутнього.

 

 

 

Так, лідери університетів упродовж пленарних дискусій обмінювалися досвідом, а також пропонували власні ідеї щодо того, як заклади вищої освіти можуть реагувати на виклики сьогодення та розвиватися, щоби залишатися актуальними та цінними для суспільства майбутнього.

 

Серед питань, на яких учасники масштабного міжнародного заходу зупинилися докладніше – шляхи виходу за межі академічного кола та розблокування науки, реагування на місцеві потреби у глобалізованому світі, формування надійного соціального контракту з громадянським суспільством, компетенції та знання для неписаних ф’ючерсів. Обговорили зокрема роль університетів у розвитку співробітництва та просування глобального громадянства, а також майбутнє вищої освіти у взаємопов’язаному та глобальному контексті тощо.

 

У рамках конференції ректор Андрій Фоменко відвідав штаб-квартиру поліції Ірландії – Garda Síochána – де мав зустріч із інспекторами Еймоном О’Локлином та Джоном Фленаганом. Фахівці презентували структуру поліції, систему управління та напрями діяльності, а також розповіли про характер злочинів, із якими найбільше стикаються. Зазначили зокрема і про систематичну співпрацю з Interpol, Europol, Бюро SIRENE/SES.

 

 

 

 

Ректор ДДУВС зокрема ознайомився із системою підготовки поліцейських, що здійснюється у Коледжі поліції графства Тіпперері, в Темплморі. Так, Джон Фленаган презентував порядок відбору майбутніх поліцейських, основні вимоги для вступу та особливості навчання. Андрій Фоменко розповів про діяльність Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, у тому числі в контексті підготовки курсантів. Окремо зупинився на тому, як у закладі було організовано навчальний процес під час повномасштабної війни. Обговорили і перспективи подальшої співпраці, визначили актуальні напрями співробітництва, а також підкреслили необхідність встановлення міжнародних відносин.

 

Окрім цього, під час 16 Генеральної конференції відбулося обрання нового президента Міжнародної асоціації університетів (IAU). Ним став австралієць Ендрю Дж. Дікс – віце-ректор Університету Мердока. Очільник ДДУВС Андрій Фоменко провів робочу зустріч із новообраним президентом асоціації.

 

 

 

Зазначимо, що захід організований Міжнародною асоціацією університетів та проводиться в офлайн-форматі вперше після міжнародної конференції в Пуеблі (Мексика), яка відбулася у 2019 році до пандемії. Наступного року передбачається проведення конференції у Катарі.

 

 

Відділ зв’язків з громадськістю

 

Схожі новини: