Контраст
Шрифт
Перший випуск курсантів та курсанток Донецького державного університету внутрішніх справ
НАВС

 

У День Національної поліції України на теренах Донеччини та Криворіжжя одночасно відбувся випуск курсантів ДонДУВС. Цього року 218 курсантів та курсанток ДонДУВС поповнять лави Національної поліції та служитимуть українському народові задля захисту кожного громадянина нашої Батьківщини.

 

Загалом 297 здобувачів вищої освіти ДонДУВС  урочисто отримали  дипломи бакалавра.  Це як курсанти 4 курсу, так і ті, хто навчався за програмою 2+1 (два роки курсант, один – слухач), а також студенти спеціальності «Право».

 

На центральній площі Маріуполя забралась чимала кількість поважних гостей, які завітали на свято, аби привітати курсантів та курсанток університету з отриманням диплому та з нагоди Дня НПУ. Тож, з вітальними словами виступили Начальник Департаменту інформаційно-аналітичної підтримки Національної поліції України полковник поліції Олександр Клінг, Начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області генерал поліції третього рангу Микола Семенишин, заступник Маріупольського міського голови Аркадій Мєшков, заступник Голови Маріупольської районної ради Вадим Пікуз, командир батальйону Управління патрульної поліції в Донецькій області капітан поліції Денис Черемісін, командир 12 бригади оперативного призначення імені Дмитра Вишневецького Національної гвардії України полковник Денис Шлега, командир загону морської охорони капітан першого рангу Микола Левицький, Депутат Маріупольської міської ради Олександр Лашин, Начальник юридичної служби Державного підприємства «Маріупольський морський торгівельний порт» Федір Шебаніц, а також Митрополит Донецький та Маріупольський Сергій. По закінченню вітальних промов Митрополит Донецький та Маріупольський Сергій окропив усіх присутніх священною водою, бажаючи служити народові України вірою та правдою.

 

Тим часом у Кривому Розі у самому серці міста, на площі перед Криворізьким академічним театром драми та музичної комедії ім. Тараса Шевченка випускників інституту вітали поважні гості: заступник Криворізького міського голови Костянтин Бєліков, заступник командира полку патрульної поліції у м. Кривий Ріг підполковник поліції Роман Рибалко, заступник начальника департаменту корпусу оперативно-раптової дії підполковник поліції Сергій Суржко, командир військової частини 3011 НГУ полковник Володимир Белоусов та настоятель Храма мученика Іоанна Воїна отець Валентин.

 

Найтеплішими словами випускників, тепер вже справжніх працівників Національної поліції, привітав ректор полковник поліції Сергій Вітвіцький: «Позаду роки курсантського життя. Ми щиро вдячні вам за те, що місцем свого професійного й духовного становлення ви обрали саме наш навчальний заклад. Я сподіваюсь, що кожен з вас буде з честю носити погони поліцейського, буде вірним Присязі і буде стояти на захисті інтересів наших громадян, тому що сьогодні довіра громадян – це пріоритетне завдання Національної поліції України».

 

А в Кривому Розі від керівництва університету випускників привітав проректор університету-директор КННІ ДонДУВС Пилип Єпринцев. У своїй промові Пилип Сергійович зазначив, що вже завтра наші курсанти стануть до виконання службових обов’язків у  Донецькій, Дніпропетровській, Луганській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Херсонській, Черкаській, Львівській та Хмельницькій областях та у місті Києві.

Родзинкою урочистостей стала символічна та зворушлива церемонія прощання випускників-бакалаврів з Прапором закладу вищої освіти, а також випускний вальс у виконанні курсантів та курсанток ДонДУВС.

 

У Маріуполі з творчим подарунком для випускників завітав колектив народного танцю Маріупольського державного університету «Промінь», які яскраво та динамічно продемонстрували український традиційний гопак. Також, не менш яскравим був виступ ансамблю барабанщиць – візитної картки  ДонДУВС. І наостанок відбулося урочисте проходження курсантів та курсанток.

 

Тож,  ми щиро вітаємо випускників Донецького державного університету внутрішніх справ з отриманням дипломів та закінченням навчання! Ми віримо в кожного з вас! Нехай девіз рідної Alma mater – Закон, Обов’язок, Людяність, Честь – стане пріоритетом Вашого життя, запорукою майбутніх звершень і перемог в ім’я українського народу та заради славетної України! І завжди пам’ятайте: двері Донецького державного університету внутрішніх справ завжди відчинені для вас!

 

 

 

 

 

Схожі новини: