Контраст
Шрифт
По тривозі в укриття: першокурсники ДонДУВС тренувалися швидко діяти у разі небезпеки
НАВС

 

 

14 серпня в університеті стартував табірний збір. Хлопці та дівчата, які цього року вступили до ЗВО, розпочали ознайомлення з професією. Одним з надважливих заходів в організації освітнього процесу, в умовах воєнного стану, стало ознайомлення першокурсників з безпековим середовищем ДонДУВС.

 

Задля забезпечення безперервного навчання здобувачів та здобувачок вищої освіти, у Кропивницькому, Кривому Розі та Івано-Франківську, відповідно до вимог чинного законодавства, облаштували 9 тимчасових укриттів для комфортного перебування в них під час ракетної небезпеки. Загальна місткість - 2782 людини.

 

В укриттях є зони для навчання та відпочинку, санвузол, медпункт, їдальня, зроблені запаси питної та технічної води, індивідуальних засобів захисту, продуктів харчування та медикаментів.

З першокурсниками відпрацювали покроковий алгоритм дій у разі оголошення повітряної тривоги. На першому шикуванні їх проінструктували щодо місць розташування захисних споруд цивільного захисту та найпростіших укриттів, показали маршрути руху. Відпрацювали трихвилинну евакуацію зі спальних приміщень і навчальних корпусів. Особливу увагу приділили чіткому виконанню команд керівників курсової ланки під час оголошення сигналу «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА» та умовам перебування в захисних спорудах.

Ці знання стали в нагоді у першу ж ніч перебування курсантів та курсанток у ЗВО. Під час оголошення повітряної тривоги вони оперативно спустилися в укриття, де в безпеці дочекатися відбою.

Безпека понад усе!

 

Схожі новини: