Контраст
Шрифт
Понад 100 фахівців взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції у ДДУВС!
Сьогодні Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ, Національною академією внутрішніх справ, Львівським державним університетом внутрішніх справ та Луганським державним університетом внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка було проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Кримінально-правові, кримінологічні, кримінальні процесуальні та криміналістичні проблеми протидії злочинності в умовах воєнного стану». Захід проходив в очно-дистанційному форматі.
НАВС

Із відкриттям конференції учасників вітали ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко, заступник директора Департаменту освіти, науки і спорту МВС України Євген Бодюл, ректор Львівського державного університету внутрішніх справ Роман Благута, а також ректор Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е. О. Дідоренка Віталій Комарницький.

 

 

 

 

Як зазначив ректор Андрій Фоменко, ключовою метою заходу стало створення професійного майданчика для відкритого діалогу, обміну думками, актуальною інформацією у сфері напрацювання рекомендацій для правоохоронних органів та суду в частині документування, розкриття та розслідування тих військових злочинів та злочинів проти людяності, що вчиняють військовослужбовці росії на території України.

 

 

Модераторами конференції стали: проректорка ДДУВС Лариса Наливайко, проректор Національної академії внутрішніх справ Сергій Чернявський, проректор Львівського державного університету внутрішніх справ Ольга Балинська, перший проректор Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка Микола Карчевський.

 

 

 

 

До участі у заході долучилося понад 100 учасників: науковці у сфері кримінальної юстиції, працівники правоохоронних органів та суду, науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти та здобувачі вищої освіти.

 

Під час конференції учасники обговорювали питання щодо новел кримінального законодавства України, прийнятого в умовах воєнного стану, окремі питання доказування у кримінальних провадженнях в умовах воєнного стану, особливості криміналістичного забезпечення проведення окремих слідчих (розшукових) дій при розслідуванні військових злочинів в умовах воєнного стану, а також окремі організаційні та процесуальні питання, які виникають під час проведення вибухотехнічних експертиз в умовах воєнного стану тощо.

 

 

 

Свої доповіді презентували і представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Так, про окремі ознаки складів кримінальних правопорушень, передбачених ст. 111-1 КК України «Колабораційна діяльність», та особливості передбаченого за їх вчинення покарання розповів доцент кафедри кримінального права та кримінології Сергій Бабанін.

 

 

Із доповіддю «Геноцид українського народу у XXI столітті: як притягнути рашистів до відповідальності» виступив завідувач кафедри кримінально-правових дисциплін Володимир Шаблистий.

 

Доцентка кафедри кримінального процесу Вікторія Рогальська під час виступу акцентувала увагу на окремих аспектах здійснення досудового провадження в умовах воєнного стану.

 

 

За результатами конференції були прийняті відповідні рекомендації з актуальних питань.

 

 

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини:
10.10.2022
Наукові гуртки та академічна мобільність – із ключовими напрямами розвитку знайомилися студенти ДДУВС!
Цикл тематичних заходів, приурочених до Дня юриста України, триває у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.
17:50 26.11.2020
Протидіємо пандемії домашнього насильства!
Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ разом із представниками Нацполіції та Дніпропетровської обласної державної адміністрації долучилися до всесвітньої акції «16 днів проти насильства». Флешмоб проходив біля ОДА відпов...