Контраст
Шрифт
Понад 100 учасників долучилися до всеукраїнської дискусії у ДДУВС!
«Дотримання прав людини у правоохоронній діяльності: стан та перспективи» – за такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся Всеукраїнський круглий стіл. Захід проходив за ініціативи навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності.
НАВС

Конференція об’єднала понад 100 науковців та практиків з регіонів України: Київської, Харківської, Дніпропетровської, Чернігівської, Полтавської, Донецької, Кіровоградської, Рівненської областей.

 

 

Модератором заходу стала старша наукова співробітниця навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності ДДУВС Ірина Дрок.

 

Відкрили конференцію проректорка вишу Лариса Наливайко, декан факультету превентивної діяльності полковник поліції Костянтин Бахчев, Народний депатут України Дмитро Припутень.

 

 

 

 

Презентували свої виступи: головний спеціаліст відділу законодавчого забезпечення та адаптації Департаменту юридичного забезпечення Міністерства внутрішніх справ України Денис Голобородько, начальниця відділу моніторингу автоматизованого обліку дій із затриманими особами Управління дотримання прав людини Національної поліції України капітан поліції Олена Дмитращук, в.о. директора Дніпровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анастасія Юхименко, голова громадської організації «Пані Патронеса», старша координаторка проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Ганна Карпеченкова, інспектор відділу службових розслідувань управління головної інспекції ГУНП в Рівненській області майор поліції Олексій Бочковий; слідчий-криміналіст відділу розслідування злочинів, скоєних проти  життя та здоров’я особи СУ ГУНП в Дніпропетровській області Вікторія Руфанова, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією в Дніпропетровській області) Управління дотримання прав людини Національної поліції капітан поліції Наталя Урман, старший капелан громадського формування «Капеланський патруль» в Дніпропетровській області Сергій Тітарс, викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності старший лейтенант поліції Каріна Пісоцька.

 

 

 

 

 

 

У процесі дискусії були обговорені питання, що стосувалися прав людини у провадженні у справах про адміністративні правопорушення; дотримання прав людини під час застосування поліцейських заходів; реалізації права на свободу та особисту недоторканність людини в діяльності правоохоронних органів; дотримання органами та підрозділами Національної поліції права людини на захист; забезпечення поліцейськими права людини на охорону здоров’я та медичну допомогу; імплементація зарубіжного досвіду дотримання прав людини у діяльності правоохоронних органів.

 

Окрему увагу акцентували на досягненнях Національної поліції в напрямку забезпечення умов тримання затриманих осіб в кімнатах для затриманих та доставлених до чергової частини територіальних органів Національної поліції.

 

 

Жвава дискусія відбулася під час обговорення питань, які стосуються врахування в діяльності правоохоронних органів України гендерних особливостей фізичної особи.

 

Потужний захід завершився виробленням змістовних рекомендацій щодо удосконалення чинного законодавства та правозастосовної практики, а також дозволив консолідувати зусилля міжнародного співтовариства щодо підтримки України у її боротьбі за власний суверенітет та територіальну цілісність.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини: