Контраст
Шрифт
Понад сто учасників долучилися до онлайн круглого столу з нагоди Міжнародного дня жінок і дівчат у науці
НАВС

11 лютого за ініціативи Національної академії внутрішніх справ, за підтримки Міністерства внутрішніх справ України, ЮНОПС та за участю КМЄС в Україні у форматі онлайн відбувся круглий стіл, присвячений Міжнародному дню жінок і дівчат у науці, учасниками якого стали представники закладів вищої освіти, що належать до сфери управління МВС України.

Відкрила засідання заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко. У своєму вітальному слові пані Катерина акцентувала на вагомому внеску, який зробили в розвиток юридичної науки жінки-науковиці провідних закладів вищої освіти, що належать до сфери управління МВС, та побажала учасникам заходу плідних і конструктивних дискусій, цікавих ідей і нових знань.

Звертаючись з вітальним словом до учасників круглого столу, ректор Національної академії внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор генерал поліції другого рангу Володимир Чернєй привітав присутніх з міжнародним святом, яке відзначають понад 60 країн світу, заснованим Резолюцією ГА ООН 2015 року, – Міжнародним днем жінок і дівчат у науці. Ректор зазначив, що в НАВС змістовно переглянуто навчальні програми на предмет гендерного компонента; тривають цільові наукові розробки з актуальних питань гендерної політики; академія є співвиконавцем унікального Міжнародного проєкту «Розуміння маскулінності в секторі безпеки та оборони в Україні» та систематично проводить інформаційні заходи для вихованців дошкільних закладів освіти, учнівської та студентської молоді.

Володимир Васильович також навів дані аналізу гендерного компонента в НАВС: у ЗВО працює понад тисяча жінок – штатних працівниць (58,1 %). На керівних посадах – 45,3 % жінок.

«Переконаний, що спільними зусиллями науковців, освітян, урядовців, керівників зацікавлених відомств й іноземних партнерів ми спроможні активізувати впровадження в освітній процес і правоохоронну практику кращі ідеї та напрацювання наших науковиць», – зазначив очільник академії.

До участі в роботі круглого столу від НАВС долучилися представники постійного та перемінного складу, ректорату, відділу міжнародного співробітництва, відділу організації наукової діяльності та захисту прав інтелектуальної власності, відділення комунікації, відділу інформаційно-комунікаційного забезпечення, слухачі магістратури й ад’юнктури. Модераторами заходу були помічник ректора НАВС з гендерних питань к.ю.н., доцент Валентина Лук’янець та к.ю.н., с.н.с. підполковник поліції Віктор Корольчук.

Доброю традицією нашого вишу є співпраця з представництвами міжнародних організацій в Україні. Так, керівниця апарату КМЄС в Україні Мора О’Саліван у своєму вітальному слові зазначила, що цифрова ера, у яку ми живемо, є каталізатором різних змін і надає жінкам унікальну можливість зробити внесок у безпеку суспільства. Таким чином, за прикладом академії, пані Мора закликала інші заклади вищої освіти сприяти жінкам і збільшувати їхню представленість, створювати для них нові можливості.

Також пані Мора О’Саліван наголосила, що високо цінує досвід і роль Національної академії внутрішніх справ у підготовці експертів і науковців у галузі права. Внесок академії ґрунтується на провідному практичному досвіді з реалізації принципів верховенства права та прав людини в Україні. Адже значну кількість публікацій, посібників, судових коментарів і коментарів до чинного законодавства України було підготовлено саме жінками-науковицями й фахівцями НАВС.

Наостанок керівниця апарату КМЄС в Україні привітала НАВС із наближенням 100-річного ювілею та побажала, аби прийдешні роки були сповнені не меншого успіху, закликала жінок долучатися до здобутків академії й ставати лідерками науково-технічного прогресу.

Під час роботи круглого столу представники закладів вищої освіти системи МВС продемонстрували свої презентації, доповіді та відеоролики про особисті здобутки на науковій ниві жінок і дівчат-науковиць. Ми щиро вдячні всім, хто долучився до підготовки, організації та проведення важливого заходу, який, сподіваємося, стане доброю традицією, започаткованою Національною академією внутрішніх справ.

Відділення комунікації,
помічник ректора з гендерних питань НАВС

Схожі новини: