Контраст
Шрифт
Правопросвітницький проєкт «В курсі права»
НАВС

Член юридичної клініки «Захист» ННІ № 1 НАВС капрал поліції Алевтина Миронова ініціювала правопросвітницький проєкт «В курсі права», метою якого є формування в дітей підліткового віку правосвідомості, почуття відповідальності та підвищення рівня юридичної грамотності молодого покоління.

Упродовж двох тижнів серед учнів 6–10-х класів шкіл Шевченківського району міста Києва курсант 3-го курсу провела низку заходів, пізнавальних бесід і тренінгів.

 

Правопросвітницький проєкт «В курсі права»

 

 

Правопросвітницький проєкт «В курсі права»

 

Проєкт передбачає декілька етапів. На першому було оцінено рівень обізнаності неповнолітніх у сфері законодавства та права шляхом тестування й опитування. Після аналізу зібраних даних на другому етапі проведено комплексне інформування дітей за допомогою мультимедійних презентацій і відеороликів про правові стандарти й цінності, на яких ґрунтується міжнародна система прав людини.

На третьому етапі здобувач вищої освіти організувала виховні бесіди з дітьми, які систематично порушують дисципліну та правила поведінки як у школі, так і поза нею. Бесіди стосувалися таких актуальних питань: «Булінг», «Вплив шкідливих звичок на здоров’я людини», «Юридична відповідальність неповнолітніх» тощо.

 

Правопросвітницький проєкт «В курсі права»

 

 

Правопросвітницький проєкт «В курсі права»

 

Четвертий етап передбачав ефективну комунікацію зі школярами шляхом моделювання різних ситуацій, під час вирішення яких учні могли висловити своє бачення щодо майбутньої правореалізації. Після зустрічей 20 старшокласників висловили бажання пов’язати своє життя з юриспруденцією і вступити на навчання до Національної академії внутрішніх справ.

 

Правопросвітницький проєкт «В курсі права»

 

 

Правопросвітницький проєкт «В курсі права»

 

«Кількість правопорушень, учинених неповнолітніми, постійно збільшується, а запобігання вчиненню правопорушень саме в цьому віці є запорукою дотримання цими особами законності надалі», – вважає ініціаторка проєкту Алевтина Миронова.

З огляду на це, одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проєкту «В курсі права», є надання підліткам правової допомоги й підвищення рівня довіри до поліції. Неодноразово після проведення занять у класах учні зверталися до курсанта за порадою та з проханням допомогти.

Тому в планах – створення Telegram каналу, до якого зможуть долучитися всі небайдужі, а курсанти своєю чергою будуть поширювати корисну правопросвітницьку інформацію, тим самим підвищуючи почуття відповідальності в молодого покоління.

 

ННІ № 1 НАВС

Схожі новини: