Контраст
Шрифт
Представник ДДУВС взяв участь у тренінгу з підготовки тренерів з кіберзлочинності у Будапешті
Тренінг став продовженням навчання з розслідування темної мережі, електронних доказів та криптовалют («Dark web, electronic evidence and cryptocurrency»), що проводився CEPOL у червні 2023 року.
НАВС
Caption

 

Навчання проходило у штаб-квартирі Міжнародного навчального центру NOK Агентства Європейського Союзу з підготовки співробітників правоохоронних органів (CEPOL TOPCOP) в м. Будапешт (Угорщина) за участю інструкторів навчальних закладів поліції Угорщини – Златко Мілетича та Каріни Кубінакової.

Метою тренінгу була підготовка тренерів для проведення національних тренінгів для передачі знань, розвитку навичок співробітників правоохоронних органів щодо покращення збору, обробки, аналізу і розповсюдження  онлайн інформації, підвищення їх компетенції, спроможності та ефективності у боротьбі з кіберзлочинами.

Caption

 

            У тренінгу взяли участь співробітники поліції та навчальних закладів України, Молдови, Грузії, Вірменії, Азербайджану. Україну представляли викладачі ХНУВС, ДДУВС та НАВС.

Одним із завдань тренінгу було розроблення курсу з розкриття кіберзлочинів. Завідувач кафедри економічної та інформаційної безпеки Андрій Гребенюк презентував курс з актуальної тематики «Розслідування DDoS атак», в якому визначалося формулювання DDoS атаки, види та типи атак. Йшлося у презентації про методи захисту та запобігання, вживання заходів для мінімізації її наслідків, використання автоматизованого захисту від DDoS-атак на основі передового машинного навчання для виявлення і пом'якшення наслідків атак, реєстрацію і розслідування DDoS атаки та взаємодію з різними службами.

            Знання, отримані в ході навчання, стануть доцільними у розробці та проведенні національних тренінгів для передачі знань і розвитку фахових навичок у підготовці співробітників правоохоронних органів. Після закінчення курсу всі учасники отримали сертифікати.

Схожі новини: