Контраст
Шрифт
Представники академії взяли участь у міжвідомчому семінарі з актуальних проблем забезпечення якості освіти
НАВС

Фахівці профільних відділів, наукових лабораторій та науково-педагогічні працівники кафедр Національної академії внутрішніх справ взяли участь у міжвідомчому семінарі з актуальних проблем забезпечення якості освіти в закладах вищої освіти із специфічними умовами навчання. Платформою для зібрання стала Національна академія Служби безпеки України.

Захід присвячено фаховому обговоренню актуальних питань і теоретичних напрацювань механізмів забезпечення якості вищої освіти й стандартів вищої освіти як основи формування та реалізації освітньо-професійних програм.

Семінар проходив у змішаному форматі. Учасники представляли провідні наукові установи, заклади вищої освіти із специфічними умовами навчання, профільні громадські організації. Захід відкрив голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергій Квіт доповіддю про забезпечення якості сучасного університету. Зокрема, він акцентував на необхідності розвитку університетського лідерства з унікальною внутрішньою культурою, урахуванні національних відмінностей у забезпеченні якості вищої освіти, регулярності студентського опитування та професійному розвитку викладачів.

У презентованих розробках увагу спрямовано на: виклики та перспективи оцінювання якості вищої освіти (зокрема, необхідність формування спеціальної бюджетної програми з компенсації витрат закладу вищої освіти на акредитацію), стійку співпрацю зі стейкголдерами, розроблення освітніх програм, зменшення адмінресурсу перевірки на плагіат тощо. Семінар був інформативним і корисним для всіх суб’єктів освітньої діяльності закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання.

Кафедра філософії права та юридичної логіки,
відділ організації наукової діяльності
та захисту прав інтелектуальної власності НАВС

 

 

Схожі новини: