Контраст
Шрифт
Представники ХНУВС взяли участь у семінарі «Вступ до тематики виховання доброчесності для навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України»
НАВС

Проректор Харківського національного університету внутрішніх справ Леонід Могілевський, Уповноважена з антикорупційної діяльності університету Ольга Піскунова, представники науково-педагогічного складу, відділу міжнародного співробітництва, навчально-методичного відділу та інформаційно-технічного відділу, здобувачі вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ, Сумської філії ХНУВС взяли участь у дистанційному інформаційному семінарі «Вступ до тематики виховання доброчесності для навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України». 

Інформаційний захід був спрямований на інформування здобувачів вищої освіти, науково-педагогічного складу ЗВО МВС щодо реалізації державної політики євроатлантичної інтеграції, підвищення обізнаності щодо діяльності та розвитку Північноатлантичного Альянсу та розуміння напрямів співробітництва Україна – НАТО у сфері розбудови доброчесності. У семінарі взяли участь посадові особи Міністерства внутрішніх справ України, Міжнародного Секретаріату НАТО та Представництва НАТО в Україні.

Захід відкрила Керівник Програми НАТО–Україна з виховання доброчесності, штаб-квартира НАТО, доктор Надя Міланова, яка побажала учасникам плідної роботи. 

Старший помічник юриста Офісу з юридичних питань Агенції НАТО зі зв’язку та інформації Вінсан Рубер виступив з інформативною лекцією на тему «Міжнародні нормативно-правові акти, норми та стандарти з антикорупційної діяльності», під час якої надав визначення поняття «корупція», виокремив її основні форми та види. Зокрема, під час свого виступу, він зупинився на соціальних  впливах корупції, особливостях та нещодавніх випадках корупції в сфері оборони, антикорупційних факторах (глобальних, регіональних та місцевих), політиці НАТО з виховання доброчесності, положеннях Конвенції ООН проти корупції та статусі її ратифікації різними країнами світу. Лекція викликала чималий інтерес серед учасників заходу. Вінсан Рубер вичерпно відповів на запитання учасників заходу щодо причин розвитку  корупції, механізмів відстеження корупційних дій, найефективніших кроків боротьби з нею тощо.  

Керівник Програми НАТО–Україна з виховання доброчесності, штаб-квартира НАТО, доктор Надя Міланова розкрила тему «Підхід НАТО до виховання доброчесності: концепція, еволюція, процес та наслідки». Під час лекції спікерка окреслила зміст поняття «доброчесність», головну мету виховання доброчесності, рівні доброчесності (політичний, організаційний, особистий), окреслила партнерський план дій НАТО з розвитку оборонних інституцій, засоби та методологію попередження корупції, ефективні стратегії запобігання корупції  та зниження корупційних ризиків у роботі оборонних і безпекових інституцій, ознайомила з нормами та стандартами боротьби з корупцією, ефективними стратегіями запобігання тощо.  Наприкінці виступу доктор Надя Міланова надала практичні рекомендації щодо застосування сучасних правових механізмів зниження ризиків корупції.

Учасники активно брали участь у  семінарі, ставили запитання у чаті спікерам щодо діяльності НАТО й співробітництва НАТО з Україною, на які отримали вичерпні відповіді від доповідачів.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: