Контраст
Шрифт
Представники інституту взяли участь у тренінгу «Організація та промоція підготовчих курсів» для освітніх центрів "Крим-Україна" та "Донбас-Україна"
НАВС

5 днів в креативній атмосфері «без краваток» у с. Серебрянка, на кордоні Донеччини і Луганщини, освітяни з різних регіонів України вирішували дуже серйозні питання - особливості вступної кампанії 2021 та організацію роботи підготовчих курсів для дітей з тимчасово окупованих територій та прифронтової зони.

Організаторами заходу виступили ГО «Фонд «Відкрита політика»» спільно з Міністерством освіти і науки України, в рамках проєкту «Доступна освіта для студентів з непідконтрольних уряду територій (підтримка державної гарячої лінії)» програми «Демократичне врядування у Східній Україні», фінансованого Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). 

Учасники заходу – представники центрів довузівської підготовки та профорієнтаційної роботи, приймальних комісій та освітніх центрів "Донбас/Крим-Україна", закладів вищої освіти Донецької, Луганської, Херсонської, Кіровоградської, Харківської та Київської областей, громадських організацій з прифронтових громад.  

Головним спікером та «двигуном» тренінгів стала виконавчий директор ГО «Фонд «Відкрита політика»», засновниця Наукового ліцею ім. Клима Чурюмова, кандидат історичних наук - Ірина Жданова.

З нормативно-правовою базою організації роботи підготовчих курсів та діяльності освітніх центрів «Донбас/Крим-Україна» в 2021 році учасників тренінгу ознайомила начальник головного управління вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України  Світлана Кретович. 

Як зауважила Світлана Кретович: «Підготовчі курси  - це допомога дітям з тимчасово непідконтрольних Україні територій отримати вищу освіту, соціально адаптуватися».

Одним з важливих моментів заходу стали практичні майстер-класи від PR менеджера ГО «Фонд «Відкрита політика», доцента кафедри зв’язків із громадськістю національного університету «Києво-Могилянська академія», кандидата історичних наук Алли Зінченко.

Освітяни ознайомились з процесом створення комунікаційної та маркетингової стратегії, складання матриці комунікаційних повідомлень, розробці інформаційних продуктів, формування контент-планів освітніх центрів та підготовчих курсів

Результатом командної роботи учасників тренінгу стала розробка проєкту алгоритму роботи підготовчих курсів для освітніх центрів "Крим-Україна" та "Донбас-Україна", де з’ясовані можливі ризики та перспективи.

-Сьогодні тут зібралися саме ті люди, які допомагають здійснити мрії та написати успішні історії. Ми націлені на результат, а це створення максимально комфортних умов для  отримання молоддю з ТОТ якісної та сучасної освіти в Україні, – підсумувала Ірина Жданова. 

Хештег заходу #МрійДійРадій збігається з хештегом #ДюіДієДосягає  Донецького юридичного інституту МВС України! Адже наша мета єдина - Все буде Україна!

Схожі новини: