Контраст
Шрифт
Представники капеланської служби: «Капелан – це той, хто поруч»!
У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася зустріч керівництва закладу з капеланами. Упродовж бесіди говорили про духовний розвиток молоді, у тому числі майбутніх правоохоронців, ключові вектори діяльності капеланів на території України тощо. Далі – докладніше.
НАВС

До бесіди долучився професор з ментального здоров’я Університету Вісконсину «Green Bay», тренер з публічної безпеки технічного коледжу «Fox Valley Technical College», спеціаліст з кризових станів та консультант з роботи із особами у стані посттравматичного синдрому Грег Янг (США), а також представники поліцейського капеланства з США та капеланства в областях України серед правоохоронців.

 

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ представляли ректор полковник поліції Андрій Фоменко, перший проректор полковник поліції Олександр Юнін, а також проректор Олександр Сидоров та проректор генерал поліції третього рангу Сергій Коміссаров.

 

 

Перш за все, ректор Андрій Фоменко розповів про ключові напрями діяльності закладу з початку війни та про переформатування навчального процесу відповідно до нових вимог часу. Так, презентував діяльність фахівців закладу щодо надання психологічної допомоги лікарям, проведення правових консультацій та курсів вогневої та домедичної підготовки, які працюють у ДДУВС. Акцентував увагу і на роботі Консультаційного центру з питань забезпечення прав і свобод захисників України, нещодавно відкритого в університеті.

 

«Насичена робота та реалізація волонтерських ініціатив продовжується у ДДУВС спільними зусиллями усього колективу. Наша діяльність спрямована на захист держави, а курсанти проявляють свій патріотизм та фаховий підхід до навчання. Окрім цього, важливим етапом підготовки майбутніх правоохоронців є їхнє духовне виховання. Саме тому висловлюю щирі слова вдячності Грегу Янгу за проведення фахової лекції для наших курсантів», – зазначив Андрій Євгенович.

 

 

 

Спеціаліст з кризових станів та консультант з роботи із особами у стані посттравматичного синдрому Грег Янг подякував за можливість відвідати університет та долучитися до процесу виховання майбутніх офіцерів.

 

«Ми плідно співпрацювали з Україною ще до початку війни. Коли ж побачив у новинах інформацію про початок повномасштабного вторгнення рф, моя дружина відразу сказала мені: «Вже відчуваю. Що ти обов’язково туди поїдеш». І я відповів: «Іншого вибору просто не маю»», – розповів Грег Янг.

 

 

Представники українського капеланства у свою чергу розповіли про те, як в Україні набирає обертів діяльність служба капеланів серед правоохоронців. Як зазначили спікери, наразі капелани працюють у 12 областях держави. Серед своїх завдань вони, перш за все, бачать духовну підтримку правоохоронців та їхніх родин, наставництво та навіть волонтерську допомогу тим, хто цього потребує.

 

На завершення зустрічі спікери акцентували увагу на тому, що попереду – плідна співпраця, спільні проєкти, спрямовані на підтримку морального духу.

 

 

 

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини: