Контраст
Шрифт
Представники ЛьвДУВС та польські колеги обговорили питання подальшого співробітництва
НАВС

У ЛьвДУВС відбулася онлайн-зустріч представників університету з керівництвом Вищої школи поліції в місті Щитно (Республіка Польща). На заході були присутні комендант-ректор Івона Клоновська, її заступник Анджей Жилінський, директор Інституту внутрішньої безпеки і громадського порядку закладу освіти Радослав Трухан, очільник ЛьвДУВС Роман Благута, проректорка Ольга Балинська та завідувач відділення міжнародної освітньої діяльності Василь Франчук.

1

Учасники події обговорили форми подальшого співробітництва. Зокрема, відзначили важливість обміну науково-педагогічними працівниками та здобувачами, підвищення кваліфікації, а також здійснення спеціалізованих наукових досліджень.

З вітальним словом до присутніх звернулася Івона Клоновська. Вона висловила сподівання на майбутню співпрацю, незважаючи на обмеження у зв’язку з Covid-19. Комендант-ректор також додала, що варто розширити межі співробітництва між закладами вищої освіти шляхом взаємних публікацій.
Між тим, Радослав Трухан ознайомив присутніх з конференціями, які будуть відбуватися у Вищій школі поліції в першому кварталі 2021 року. Крім того, керівництву ЛьвДУВС було запропоновано не лише взяти участь у заходах, а й виступити їх співорганізаторами.

1

«Оскільки злочинність не має кордонів, а протидія різним її проявам завжди є актуальна, у нас відбудеться конференція на цю тематику. На ній ми будемо говорити, зокрема, як пандемія вплинула на розвиток злочинності. Наступна дискусія стосуватиметься протидії домашньому насильству. Ще один науковий захід буде присвячений кіберзлочинності. Завершальною буде конференція «Освіта під час пандемії: нові виклики і форми навчання державних установ (служб)».

1

Ректор ЛьвДУВС подякував іноземним колегам за ініціювання цієї важливої зустрічі.

«Досить тривалий період ми співпрацюємо з Вищою школою поліції. Підтвердженням цьому є наш Протокол про співпробітництво, підписаний у 2011 році. Очевидно, що у зв’язку з реформуванням освіти в Україні та Польщі потребують перегляду наші форми співпраці та їх актуалізація», – підкреслив Роман Благута.

1

Ректор додав, що актуальними та вважливими для обговорення є питання діяльності правоохоронних органів у сфері забезпечення порядку під час пандемії, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми.

Проректорка ЛьвДУВС Ольга Балинська відзначила, що кожного року у виші традиційно відбувається міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика протидії злочинності у сучасних умовах».

1

«Дуже приємно, що майже кожного року до цього наукового заходу долучаються наші колеги з Вищої школи поліції. Крім цього, ми також співпрацюємо в напрямку публікації періодичних видань», – наголосила Ольга Балинська.

Наприкінці онлайн-зустрічі учасники підкреслили, що співробітництво у сфері професійної підготовки кадрів сприятиме розвитку контактів між науково-педагогічними персоналом і здобувачами вищої освіти.

Схожі новини: