Контраст
Шрифт
Представники Одеського державного університету внутрішніх справ взяли участь у міжнародному круглому столі
НАВС

06 листопада працівники університету взяли участь у круглому столі з допиту дітей-свідків та потерпілих, який проводили іноземні експерти Консультативної місії Європейського Союзу. У заході взяли участь завідувач кафедри криміналістики та психології кандидат юридичних наук підполковник поліції Горошко Валентина, професор кафедри адміністративної діяльності поліції кандидат юридичних наук майор поліції Ковальова Олена, доцент кафедри криміналістики та психології кандидат психологічних наук Журавльова Маргарита.

 

 

Метою заходу було підвищення обізнаності про використання кімнат, дружніх до дитини, («зелених кімнат») під час допиту та висвітлення ролі суддів, прокурорів, захисників у сприянні захисту прав дітей під час кримінальних проваджень.

Онлайн-захід відкрив старший радник з питань правоохоронної діяльності Георгіус Показ (Греція). Заступник голови Одеського апеляційного суду Андрій Дришлюк виступив із доповіддю про допит дітей-свідків та потерпілих в Україні.

 

 

Журавльова Маргарита розкрила специфіку впровадження та практику застосування «Кризової кімнати, дружньої до дитини» в Одеському державному університеті внутрішніх справ.

Надалі керівник прокуратури / судової служби, суддя Франческо Флоріт (Італія) висвітлив особливості кримінального провадження та захисту прав дитини-свідка та потерпілої в практиці Італії.

 

 

Старший радник з питань реформування прокуратури Петра Менсон (Швеція) ознайомила учасників круглого столу із роботою прокурора у ході опитування неповнолітньої особи.

Радник / тренер з питань верховенства права Вілле Лахті (Фінляндія) доповів про співпрацю поліції та прокурора під час опитування дітей.

Так, застосування «зелених кімнат» підвищує розкриття злочинів відносно дитини, оскільки дружня та комфортна обстановка сприятиме тому, що дитина надасть більш повні свідчення, які допоможуть розкрити злочин та встановити істину у справі. Надання консультативної підтримки та ефективна взаємодія із зарубіжними колегами є запорукою удосконалення та гуманізації системи допиту дитини-свідка та потерпілої дитини.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: