Контраст
Шрифт
Представники ОДУВС прийняли участь у міжнародному вебінарі «Перевірка доброчесності — ефективний інструмент попередження корупції»
НАВС

18 листопада представники Одеського державного університету внутрішніх справ прийняли участь у міжнародному вебінарі «Перевірка доброчесності — ефективний інструмент попередження корупції», організатором якого виступила Консультативна місія Європейського Союзу. Учасниками вебінару були представники ГУНП в Одеській області, Управління патрульної поліції в Одеської області, Одеського територіального управління Національного антикорупційного бюро України, Прокуратури Одеської області, Управління служби безпеки України в Одеській області, Південного регіонального управління державної прикордонної служби України та інші.

 

 

Вітальне слово було надано Георгіосу Покасу (Греція), старшому раднику з питань правоохоронної діяльності КМЄС. Надалі Адріан Бану, радник з антикорупційних питань (Румунія) представив румунську модель перевірки доброчесності, детально висвітливши концепції та підстави проведення перевірки, ознайомив із законодавством, пов’язаним із проведення перевірки на доброчесність працівників МВС, а також вплив впровадження означених перевірок на рівень корупції в Румунії.

 

Джозеф Гулай, старший радник з антикорупційних питань (Угорщина), детально розкрив сутність угорської моделі перевірки доброчесності. Спікер розпочав свою доповідь із важливості введення законодавства у сфері антикорупції та гідного функціонування державних органів, які контролюють означену сферу. Зазначив, що у 2010 році Угорщина задля виявлення корупційних злочинів створила спеціальний орган «National Protective Service». Також пан Гулай розповів історію створення механізмів перевірки на доброчесність у світі. Іноземний фахівець висвітлив процедуру розгляду антикорупційних злочинів в Угорщині та провів паралель із Румунією.

 

 

Наприкінці вебінару учасники мали змогу задати спікерам питання та отримали обгрунтовані відповіді. В свою чергу працівники університету висловили вдячність за надання вичерпного та актуального матеріал.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: