Контраст
Шрифт
Присяга курсантів-першокурсників Одеського державного університету внутрішніх справ
НАВС

Складання Присяги є важливим етапом в житті молодих поліцейських. І саме ці насичені емоціями та хвилюванням хвилини залишаться в їх пам’яті на все життя.

Та все ж для майбутніх захисників Закону складання Присяги – це тільки початок шляху, адже попереду їх чекає сумлінне та старанне навчання, набуття і удосконалення професійних навичок поліцейського.



13 жовтня в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулася урочиста церемонія складання Присяги працівника поліції курсантами першого курсу.



Підтримати, привітати та розділити радісні миті з першокурсниками зібралися їх родини, друзі, близькі та почесні гості університету, адже це неймовірно хвилююча та довгоочікувана для них подія.

З привітальним словом до першокурсників звернувся т.в.о. ректора Одеського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Олександр Поліщук: “Спільна мета усіх поліцейських – забезпечити правопорядок та спокій в державі, служити суспільству та захистити кожного громадянина. Вітаю Вас з урочистим складанням Присяги поліцейського! Сумлінно навчайтеся служити на благо Українського народу!”.



Юних поліцейських Одеського державного університету внутрішніх справ привітав заступник Міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко: “Від імені колегії Міністерства внутрішніх справ України щиро вітаємо з урочистою подією – складанням Присяги працівника поліції. Сьогодні у переддень світлого свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, Дня захисників і захисниць України ви долучаєтеся до великої поліцейської родини. Символічно, що зобов’язання на вірність українському народові ви проголошуєте в річницю 30-річчя Незалежності України. Вірю, що ви не зрадите тим непорушним словам, ціна яким більша за життя. Невдовзі вам забезпечувати безпеку громадян та спокій у суспільстві, у кожного з вас буде шанс випробувати себе. Ваші успіхи завтра залежать від навчання сьогодні, тому ваше завдання навчатися та здобувати знання, бути допитливими, ініціативними та наполегливими. Будьте гідними високого звання поліцейського і завжди залишайтеся вірними своєму слову, ставайте на сторону добра та допомагайте тим, хто потребує захисту”.



До присутніх на урочистостях з нагоди складання Присяги працівника поліції курсантами першого курсу Одеського державного університету внутрішніх справ звернувся голова Одеської обласної ради Григорій Діденко:



“Від імені Одеської обласної ради та від себе особисто вітаю вас з важливою подією у вашому житті – складанням Присяги працівника поліції. Ви берете на себе непросту та дуже відповідальну справу – охороняти безпеку і спокій, права і свободи людини, закон і порядок. Це не просто робота 8 годин на день, це спосіб життя. Суспільство справедливо вимагає від вас бути взірцем майже у всьому, інакше не буде довіри. У правоохоронних органів і державних інституцій це не так просто, саме тому надзвичайно поважаю ваш вибір. Хочу побажати вам бути фізично та морально сильними, стійкими та витривалими, сумлінно виконувати свої службові обов’язки і розвивати себе як ефективних професіоналів, що з гідністю несуть високе звання поліцейського”.

 

З вітальним словом також звернувся перший заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков:



“Обраний вами шлях покладає на вас святий обов’язок – завжди залишатися вірними українському народові, бути чесними, сумлінними та дисциплінованими працівниками, з високою відповідальністю виконувати покладені на вас завдання та вдосконалювати свою професійну майстерність. Сьогодні урочисте зобов’язання на вірність українському народові долучило вас до великої родини поліцейських та поєднало з усіма поколіннями захисників України. Будьте завжди наполегливими та рішучими в досягненні поставлених цілей, відповідайте новим вимогам та викликам часу. Суспільство очікує від Національної поліції забезпечення охорони прав та свобод, створення умов безпечного існування кожної людини. Це велика відповідальність. Ваша справа чесно і гідно служити Україні, залишатися вірними Присязі, не зраджувати правді, добру та честі”.

“Шановні курсанти-першокурсники, склавши присягу, ви стали повноцінними поліцейськими. Пам’ятайте, що той шлях, який ви обрали є важким та відповідальним. Знайте та пам’ятайте, що ви маєте завжди бути дисциплінованими та відповідальними. Навчайтесь, опановуйте. Чекаємо вас всіх в наших підрозділах”, – зазначив т.в.о. заступника начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області полковник поліції Олександр Хутняк.



Зі складанням Присяги працівника поліції курсантів привітав Єпископ Одеський і Балтський Православної церкви України владика Афанасій, після чого провів благодатний молебень та освятив юних поліцейських.



Від імені батьків до курсантів-першокурсників звернулась Ірина Полишвайко: “Ось і настав той момент, на який ми всі з нетерпінням чекали. Курсанти, наші діти, дружно промовили слова, якими присягли вірно служити українському народові та з гідністю нести високе звання поліцейського. У сьогоднішньої події дві сторони. За однією стоїть курсант, який тільки-но приніс урочисту клятву, а по іншу сторону стоїмо ми – рідні: матері, батьки, сестри, брати і кохані. І кожному з нас пригадуються ті нещодавні хвилювання, які були під час вступної кампанії, під час табірного збору та довгої розлуки, а сьогодні наші очі наповнені сльозами радості, а серця переповнені гордістю за вас. Вам вдалося подолати всі випробування і довести, що саме ви заслуговуєте стояти тут і присягати на вірність українському народові”.



На завершення святкового дійства, талановитий народний Кобзар Одеси Павло Ровенко зачарував всіх присутніх своїм співом і неймовірною грою на українському народному музичному інструменті.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: