Контраст
Шрифт
Прогресивний тренінг для практичних психологів у ДДУВС розпочато!
Тренінговий курс «Психологічний супровід (психологічна реабілітація) в екстремальних ситуаціях» стартував на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Захід проходить за підтримки Координатора проєктів ОБСЄ в Україні та в рамках пілотного проєкту міжнародної технічної допомоги «Розбудова тренінгових спроможностей Міністерства внутрішніх справ України з психологічного супроводу в екстремальних ситуаціях». Докладніше – далі.
НАВС

Участь у заході взяли представники Центру психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору МВС України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка тощо.

 

 

 

 

 

 

 

Захід відкрив перший проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Володимир Ковбаса.

 

«Тема тренінгу – це те, що є першочерговим для кожного представника силової структури. Мені приємно, що в цій залі сьогодні зібралися представники Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також закладів вищої освіти. Я всім хочу побажати плідної праці!» – підкреслив Володимир Миколайович.

 

 

 

Знаковість тренінгу підкреслила начальниця відділу психологічного забезпечення Департаменту персоналу МВС України Ніна Лигун.

 

«Участь у тренінгу беруть представники Полтавської, Одеської, Запорізької, Дніпропетровської, Луганської областей. Наразі розпочато перший етап тренінгу. Отримані знання учасники заходу зможуть впроваджувати у практичну діяльність та повсякденне життя. Тренінг складається із конкретних практичних вправ та покликаний удосконалити професійну компетентність фахівців зі сфери психологічного забезпечення», – зауважила Ніна Вікторівна.

 

 

 

Із вітальними словами до усіх присутніх звернувся і національний менеджер проєктів Координатора проєктів ОБСЄ в Україні Сергій Гриненко. Він представив команду тренерів, які будуть співпрацювати з учасниками.

 

«Це вже другий захід, який проходить у рамках проєкту Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, і ми вдячні, що маємо змогу розпочати його на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ», – підкреслив представник ОБСЄ.

 

 

 

 

 

Тренінг триватиме упродовж 5-ти днів. За цей час передбачається розглянути методи виявлення та використання ресурсів особистості, основні техніки травмафокусу, історію та значення поняття «Felt Sense», нейробіологічні зв’язки між виникненням і опрацюванням стресу в мозку, тренінг керованої психофізіологічної саморегуляції та інші.

 

За результатами тренінгу учасники отримають сертифікати.

 

 

Відділення зв’язків з громадськістю ДДУВС

Схожі новини:
19.10.2023
У ДДУВС відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Безпека дитини: правовий, організаційний, психологічний, освітній та інформаційний виміри»
До участі у науково-практичному заході запрошуються поліцейські, науково-педагогічні працівники, представники органів державної влади, громадських організацій, психологи, педагоги, волонтери а також докторанти, аспіранти та інші здобувачі вищої освіт...
21.11.2023
Курсанти ДДУВС відпрацювали навички дій малих тактичних груп в умовах, наближених до реальних
Для курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ організовано заняття з відпрацювання малими тактичними групами спеціальних прийомів боротьби й тактичної підготовки в умовах, наближених до реальних. Захід організовано кафедра...