Контраст
Шрифт
Протидіємо пандемії домашнього насильства!
Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ разом із представниками Нацполіції та Дніпропетровської обласної державної адміністрації долучилися до всесвітньої акції «16 днів проти насильства». Флешмоб проходив біля ОДА відповідно до санітарно-протиепідемічних норм.
НАВС

Майбутні правоохоронці, тримаючи в руках помаранчеві кульки, сформували символічне «коло насильства». У рамках флешмобу курсанти «розірвали» це коло та відпустили кульки в небо, висловивши, таким чином свою позицію про неприпустимість насильства.

 

 

 

 

 

 

«Ідеться про близько 500 звернень в день по Україні. На сьогоднішній момент вже зафіксовано 174 тисячі звернень про вчинення насильства. Ще 2 роки тому кількість зареєстрованих випадків становила 87 тисяч. Проблема домашнього насильства зростає швидкими темпами», – зазначила помічниця ректора ДДУВС з гендерних питань Наталія Шуліка.

 

 

 

 

Як зазначає учасниця флешмобу, курсантка факультету досудового розслідування Анастасія Чечель, такі акції покликані, в першу чергу, для того, аби донести людям, які потерпають від домашнього насильства: вони не самотні, і можуть отримати допомогу.

«Проблема домашнього насильства в карантинних умовах набула ще більшої актуальності. Але я переконана, що після нашого флешмобу люди краще зрозуміють знаковість цієї проблеми, а ті, хто й досі не наважувався про неї говорити – припинять мовчати», – зауважила курсантка ДДУВС.

 

 

Зазначимо, що для отримання безкоштовної правової допомоги постраждалі від домашнього насильства можуть звертатися до спеціальних центрів. В Україні діє єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

Безкоштовну консультацію з приводу домашнього насильства можна отримати за телефонами Національної «гарячої лінії» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації: 0-800-500-353 або 116 123 (для дзвінків з мобільного).

 

 

 

Також можна звернутись на «гарячу лінію» за номером: 0 800 505 085. Це спільний проєкт Дніпропетровської ОДА, громадської організації «Громадський Рух «Gender Stream»» та міжнародної організації «Український жіночий фонд». Дзвінки приймаються по буднях з 14:00 до 18:00. Усі консультації – безкоштовні.

(056) 370-48-19 – гаряча лінія «Якщо ображають дитину», Дніпропетровський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

 

(056) 749-61-34, (056) 749-61-32 – Дніпровський міський соціальний центр матері та дитини, який має тимчасове помешкання для жінок на 7-9 місяцях вагітності або для мам с дітьми віком до 1,5 року, котрі опинились у складній життєвій ситуації. Дзвінки приймають: пн-чт – с 9:00 до 18:00, пт – с 9:00 до 16:45.

 

0-800-500-225 або 116-111 (з мобільного) – Національна дитяча «гаряча лінія».

 

15-47 – урядова «гаряча лінія» із протидії домашньому насильству.

 

 

Відділення зв’язків з громадськістю ДДУВС

Схожі новини:
23.01.2024
ДДУВС розширює партнерство у напрямку працевлаштування
Проректор ДДУВС Сергій Мельник із робочим візитом відвідав Дніпропетровський обласний центр зайнятості
04.04.2023
Вразили рівнем професійних знань та компетенцій: курсанти ДДУВС захистили стажування
У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся захист стажування з елементами поліцейського квесту. Вміння працювати в команді, кваліфіковано складати службову документацію та оперативно орієнтуватися на місці подій демонструв...