Контраст
Шрифт
Психологи університету допомагають лікарям
Медики – справжні герої, які на своєму фронті ведуть боротьбу за життя. Фельдшери, реаніматологи, хірурги на собі відчули жахіття війни. Дистрес, розгубленість, відчай та пригніченість є природними проблемами, що виникають у складних умовах, і такі реакції зрозумілі для лікарів в умовах війни. Саме цій категорії населення працівники відділення психологічного забезпечення Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ надають фахову психологічну допомогу.
НАВС

Кризове консультування, надання екстреної та класичної допомоги, психопрофілактична робота. І це далеко не весь перелік послуг, які пропонують психологи закладу освіти медичним працівникам регіону. За місяць цією активністю вже скористалося 44 особи – представники різних медичних установ.

 

У ході роботи здійснюється необхідна психологічна допомога за запитом. Лікарі у супроводі психологів опановують сучасні техніки самодопомоги та саморегуляції, стабілізують свій психоемоційний стан, відпрацьовують травми, які вони отримали під час перебування в умовах особистої небезпеки.

 

 

Проведення сеансів аутогенного тренування стало можливим завдяки функціонуванню на базі закладу освіти сучасно обладнаного психотренінгового центру. Фахівці відділення психологічного забезпечення переконані, у такому місці відвідувачі, які жили та працювали в умовах постійного стресу, можуть почувати себе у повній безпеці.

 

 

«Для нас робота з медичними працівниками є дуже важливою та відповідальною. Лікарі рятують життя в умовах війни, ми в свою чергу намагаємося стабілізувати їхній психоемоційний стан. Допомагаємо випускати та відпускати емоції, щоби наші рятівники в білих халатах завжди були в ресурсі», - говорить завідувач відділення психологічного забезпечення Сергій Вишневський.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини:
16:58 10.03.2021
У ДДУВС відбулася онлайн-зустріч із Послом Швеції у Раді Європи
У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ продовжуються заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародний мир. Сьогодні на прямому зв’язку зі Страсбургу (Франція) – Посол Швеції у Раді Європи Мортен Енберг.
04.10.2023
Тренінг «Робота працівника поліції на блокпостах в умовах правового режиму воєнного стану»
У ДДУВС на постійній основі організовано проведення практичних тренінгів для курсантів та слухачів курсів підвищення кваліфікації щодо алгоритму дій поліцейського на блокпостах під час зупинки транспортного засобу.