Контраст
Шрифт
Публічний порядок за скандинавською моделлю: у ДДУВС – цикл тренінгів для поліцейських зі спецпідрозділів!
Семінари-тренінги за програмою «Основи спеціальної тактики поліцейських підрозділів поліції особливого призначення за скандинавською моделлю забезпечення публічної безпеки і порядку в ході мирних зібрань та інших масових заходів» розпочинаються у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Упродовж 12 днів правоохоронці будуть переймати досвід спеціалізованої команди тренерів з питань публічної безпеки Цивільної гвардії Королівства Іспанії.
НАВС

Відкрив урочистий захід ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко.

 

 

«Тренінг ви будете проходити спільно з нашими колегами з Іспанії. Наразі ви вже маєте певний досвід. Ваше завдання – опановувати нові навички та знання, адже це можливість для розвитку, який стане у нагоді в подальшій професійній діяльності. Всім бажаю успіхів, натхнення та наснаги», – зазначив Андрій Євгенович.

 

 

Звернувся до учасників семінару і голова спеціалізованої команди тренерів з питань публічної безпеки Цивільної гвардії Королівства Іспанії Фернандо Магро Морос.

 

«Наша місія – не просто навчати вас, а й працювати разом із вами пліч-о-пліч для того, щоби поліцейські зі спецпідрозділів мали змогу досягти максимального рівня професіоналізму. Ми не будемо втрачати ані секунди протягом наступних 12 днів. Окрім цього, висловлюю слова подяки Дніпропетровському державному університету внутрішніх справ та безпосередньо ректору Андрію Фоменку за можливість використовувати базу закладу для проведення тренінгів», – зауважив Фернандо Магро Морос.

 

 

Про актуальність тренінгу зазначив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області майор поліції Володимир Богоніс.

 

«Скандинавська модель забезпечення охорони публічного порядку та безпеки є найбільш дієвою на сьогоднішній день, тому що вже показала свою ефективність. Основа системи – перехід від реактивної моделі реагування до проактивної. Суть проактивного підходу полягає в тому, що ми маємо передбачати події, які відбудуться, та вміти правильно реагувати», – підкреслив Володимир Романович.

 

 

Зазначимо, що відсьогодні на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ триває цикл тренінгів за програмою «Основи спеціальної тактики поліцейських підрозділів поліції особливого призначення за скандинавською моделлю забезпечення публічної безпеки і порядку в ході мирних зібрань та інших масових заходів». Скандинавську систему опановують 70 правоохоронців зі спецпідрозділів. Серед експертів – спеціалізована команда тренерів з питань публічної безпеки Цивільної гвардії Королівства Іспанії, експерти Консультативної місії Європейського Союзу та Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проєктів в Україні, а також представники Національної Гвардії України.

 

 

 

Цикл тренінгів включає в себе 3 семінари, за результатами яких учасники складатимуть іспити. Серед аспектів скандинавської системи забезпечення публічного порядку, які вивчатимуть правоохоронці – психологія натовпу, побудова команди та складні маневри, евакуація та розсіювання тощо. У рамках тренінгів поліцейські будуть не лише опановувати теорію, а й постійно відпрацьовувати застосування нової системи у практичних вправах.

 

 

За результатами відбору серед учасників тренінгів буде сформована група для продовження спеціалізованого навчання для майбутніх тренерів. У підсумку вони отримають відповідні сертифікати.

 

 

Відділення зв’язків з громадськістю

Схожі новини:
23.11.2022
АНОНС: Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку приватно-правових відносин в умовах євроінтеграційних процесів»
23 листопада 2022 року у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбудеться Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція «Сучасні тенденції розвитку приватно-правових відносин в умовах євроінтеграційних процесів». Захід іні...