Контраст
Шрифт
Реагування на факти вчинення домашнього насильства в умовах воєнного стану: курсанти ДДУВС отримали цінний досвід від практиків
З метою підвищення рівня практичної складової відбулася зустріч здобувачів вищої освіти 1 та 2 курсів факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності ДДУВС з працівниками відділу превенції Дніпровського районного управління Національної поліції ГУНП в Дніпропетровській області: старшим інспектором капітаном поліції Дар’єю Поповою, інспектором лейтенантом поліції Максимом Ворошиловим та інспектором капралом поліції Діаною Кононенко.
НАВС

Заняття було організоване за ініціативи декана факультету полковника поліції Костянтина Бахчева та за підтримки начальника сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Дніпровського районного управління Національної поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції Павла Гаркавенка.

 

Основна мета зустрічі – навчити майбутніх поліцейських алгоритму дій під час реагування на заяви та повідомлення про вчинення домашнього насильства, застосування спеціальних заходів до кривдника, надання допомоги жертві домашнього насильства, збору доказів скоєння домашнього насильства та взаємодії з іншими суб’єктами протидії домашнього насильства. Акцентували й на особливостях реагування на факти домашнього насильства в умовах воєнного стану.

 

 

Дар’я Попова більш детально зупинилася на алгоритмі взаємодії поліцейських з іншими суб’єктами щодо надання жертвам домашнього насильства медичної, психологічної, правової допомоги, а також супровіді таких осіб до безпечного місця перебування (шелтерів, кризових кімнат).

 

 

Про комунікацію з кривдником та жертвами домашнього насильства, заходи особистої безпеки «контакт та прикриття», надання домедичної допомоги, застосування заходів поліцейського примусу та прийомів самозахисту розповів Маским Ворошилов.

 

 

Виступ Діани Кононенко був присвячений особливостям дій поліцейських у звичайних умовах і в критичних ситуаціях, що виникають при припиненні домашнього насильства, а також в умовах воєнного стану. Інспектор акцентувала й на особливостях проведення процесуальних дій (порушення справи про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 173-2 КУпАП та адміністративне розслідування).

 

 

У ході зустрічі з практичними працівниками курсанти пройшли бліц-опитування на визначення рівня знань Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». За словами поліцейських, курсанти впорались із цим завданням на відмінно.

 

 

Гості також організували для здобувачі вищої освіти цікавий поліцейський квест. З досвіду практичного реагування працівники відділу превенції надали фабулу вчинення домашнього насильства. Розділившись на команди та заручившись порадами поліцейських, курсанти виконували завдання.

 

Наостанок учасники отримали від практичних працівників пам’ятки «Алгоритм дій поліцейського в ситуації домашнього насильства».

 

 

На думку науково-педагогічних працівників, подібні зустрічі мотивують майбутніх правоохоронців, нині курсантів закладу освіти, постійно підвищувати рівень власної правосвідомості та повною мірою усвідомити роль поліцейського у процесі захисту жертв домашнього насильства.

 

 

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини:
11.12.2023
Курсанти ДДУВС стали призерами чемпіонату з плавання
Днями на базі Придніпровської державної академії будівництва та архітектури відбувся відкритий чемпіонат міста з плавання. Серед учасників та призерів змагань – здобувачі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.
22.03.2024
Бінарне заняття з тактичної підготовки для здобувачів ДДУВС та «Академії поліції»
На тактичному полігоні відпрацьовано теми домедичної та військово-інженерної підготовки.