Контраст
Шрифт
Ректор ХНУВС Валерій Сокуренко: «Кожного дня ми доводимо усьому світу, що наша сила – в єдності, що Україна – соборна і ми рухаємося вперед»
НАВС

Відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України та випуску слухачів магістратури факультету № 6. На великому плацу університету зібралися керівний склад вишу на чолі з ректором доктором юридичних наук, професором, генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком, працівники, курсанти, студенти, випускники магістратури, їх батьки та рідні.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять захисників, які віддали свої життя за вільну, незалежну, соборну Україну, та поклали квіти до пам’ятника героям.

Відбулося вручення дипломів. 391 випускник магістратури, з них 17 відмінників, отримали одну з найзатребуваніших суспільством спеціальностей: «Право», «Правоохоронна діяльність», «Психологія», «Кібербезпека», «Фінанси, банківська справа та страхування».

Ректор університету привітав випускників з успішним завершенням навчання, побажав міцного здоров’я, миру, добра, злагоди, життєвих успіхів та кар’єрного зростання і зазначив, що ця важлива подія відбувається напередодні Дня Соборності України. 22 січня 1919 року,  на Софіївському майдані відбулося урочисте проголошення злуки українських земель: разом, із власної волі, Українська Народна Республіка та Західно-Українська Народна Республіка об’єдналися в одну єдину самостійну державу. Соборність стала символом боротьби за волю, порозуміння між людьми, надії та  віри у майбутнє. «Кожного дня ми доводимо усьому світу, що наша сила – в єдності, що Україна – соборна і ми рухаємося вперед, створюючи нові можливості для тих, хто знає, вміє, і, головне, щиро бажає досягти успіху та зробити світ кращим», – наголосив Валерій Сокуренко.

Привітала випускників завідувач кафедри соціології та психології факультету № 6 доктор психологічних наук, професор Олена Євдокімова. Вона зазначила, що «секрет життєвого успіху нескладний – потрібно вірити в себе та свою країну, і це допоможе досягти найвищих професійних вершин». Олена Євдокімова також висловила упевненість, що своїми високими здобутками й досягненнями випускники вишу поповнять не одну сторінку літопису слави й здобутків Харківського національного університету внутрішніх справ.

Від імені випускників Ганна Баркова подякувала керівництву університету, викладачам за отримані знання та досвід.

Художні колективи підготували випускникам творчий подарунок. З нагоди Дня Соборності України та випуску слухачів магістратури урочистим маршем по плацу пройшли курсантські підрозділи усіх факультетів університету.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: