Контраст
Шрифт
Ректор ХНУВС Валерій Сокуренко: «Ми знаємо, що Україна єдина, і ми – єдиний український народ»
НАВС

158 поліцейських з 15 областей України – слухачів курсів спеціалізації дільничних офіцерів поліції, закріплених за поліцейськими дільницями територіальних громад, розпочали навчання в інституті післядипломної освіти Харківського національного університету внутрішніх справ. У заході взяли участь ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, начальниця управління по взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності Національної поліції капітан поліції Майя Бреславська, перший проректор університету полковник поліції Дмитро Швець, проректор полковник поліції Сергій Бортник, директор інституту післядипломної освіти Дмитро Косінов, особовий склад вишу.

Розпочалися урочистості внесенням Прапора університету, підняттям Державного Прапора України та виконанням Державного Гімну. Вітаючи слухачів курсів з початком навчання, ректор університету Валерій Сокуренко зазначив: «Наш університет підготував вже кілька випусків поліцейських офіцерів громад, які сьогодні успішно працюють в усіх областях України, озброєні усіма необхідними знаннями та навичками, які отримали під час навчання в університеті. Знаю, що всі ви пройшли суворий відбір, і сьогодні на цьому плацу стоять кращі з кращих – вмотивовані, з великим бажанням отримати нові знання та вміння, і розпочати службу в територіальних громадах. Міністерство внутрішніх справ за підтримки уряду Сполучених Штатів Америки робить усе можливе, щоб ви були забезпечені усім необхідним. Громади надають вам офісні приміщення, оргтехніку, засоби зв’язку, щоб була успішною взаємодія, комунікація і, головне, – був результат. Люди в територіальних громадах повинні почуватися у безпеці: удень, уночі, у своїх домівках, на вулицях і площах. Непростий зараз час, але ми знаємо, що Україна єдина, і ми – єдиний український народ. Свідченням тому є той факт, що сьогодні усі ви – представники 15 областей України, – зібралися у місті Харкові, розташованому на сході нашої держави, щоб отримати фахові знання і продовжувати службу в новій для вас якості. Підписаний меморандум між керівництвом головних управлінь в областях, головами територіальних громад дає можливість працювати дільничному офіцеру саме в громаді й не відволікатися на виконання невластивих йому функцій. Реформування Національної поліції – надзвичайно важлива справа, одним із завдань якої є наближення поліції до людини. Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський підтримує нас у цьому напрямку, тому навчайтеся і служіть так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог! Слава Україні!».

Начальниця управління по взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ Майя Бреславська наголосила, що програма підготовки є дуже насиченою, тож «необхідно буде докласти максимум зусиль, щоб засвоїти знання та набути необхідних навичок. Будьте наполегливими й старанними у навчанні! У територіальних громадах вас уже чекають з нетерпінням. Успіху вам!».

Протягом 2,5 місяців слухачі курсів опановуватимуть загальноправові дисципліни, поглиблять знання з домедичної, тактико-спеціальної та вогневої підготовки, вдосконалюватимуть навички керування автотранспортом тощо.

Після урочистої часини слухачі приступили до занять за розкладом.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: