Контраст
Шрифт
Ректор ХНУВС Валерій Сокуренко: «Ви – гаранти стабільності й безпеки кожної територіальної громади»
НАВС

«Ви – гаранти стабільності й безпеки кожної територіальної громади» – з такими словами звернувся до поліцейських, які пройшли навчання на курсах з підготовки дільничних офіцерів поліції територіальних громад, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко.

Протягом 2,5 місяців 108 поліцейських, які прибули з підрозділів Головних управлінь Національної поліції та Управлінь патрульної поліції Сумської, Херсонської та Чернівецької областей України, удосконалювали знання із загальноправових дисциплін, поліпшували навички керування автотранспортом, вивчали домедичну, тактико-спеціальну та вогневу підготовку. Курси проходили за підтримки IСITAP (Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США).

В урочистостях з нагоди випуску слухачів курсів взяли участь начальниця управління по взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України капітан поліції Майя Бреславська, проректори університету, декани факультетів, курсанти.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Крут, які віддали свої молоді життя за свободу і незалежність України, та усіх захисників нашої держави, що боронили її від ворога та захищали територіальну цілісність.

Відбулося вручення свідоцтв випускникам. Вітаючи нове поповнення поліцейських офіцерів громади, Валерій Сокуренко наголосив, що теоретичні знання та практики, які опановували поліцейські протягом навчання, обов’язково будуть застосовані у службовій діяльності. «Вони допоможуть ефективно спілкуватися з громадянами, чути їх, підтримувати, бути гарантами стабільності й безпеки в кожній громаді».

Ректор університету також зазначив, що випуск відбувається у знаменний для України день – День пам’яті Героїв Крут, юнаків, які заплатили найдорожчу ціну – свої молоді життя – за незалежність і самостійність молодої української держави. «І сьогодні Україна переживає нелегкі часи, – зазначив генерал. – Захищаючи цілісність, суверенність, європейські перспективи розвитку держави, гинуть найкращі сини і доньки нашого народу». Ректор побажав випускникам «завжди дотримуватися Присяги, що склали на вірність Українському народові, сумлінно виконувати службові обов’язки не за страх, а за совість, щоб люди відчували, що є Національна поліція, яка захистить, підтримає та забезпечить Закон і Порядок на території всієї держави. Служіть і працюйте так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог!».

Начальниця управління по взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Майя Бреславська побажала випускникам успіхів у виконанні поставлених завдань та успішної служби. «Пам’ятайте, що справжніми поліцейськими офіцерами громади ви станете лише після того, як люди побачить вас, дійсно, відповідальними, вмотивованими поліцейськими, – зазначила Майя Бреславська. Вірю, що кожен з вас покаже високий рівень професіоналізму, працюючи у громадах. Гарної вам служби!».

Під час заходу відбулося нагородження подяками 28 викладачів та тренерів за особистий внесок у розвиток реформи Національної поліції та високу професійну майстерність у підготовці поліцейських офіцерів громад.

Творчий колектив університету підготував вокально-хореографічну композицію до Дня пам’яті Героїв Крут. Завершився захід урочистим маршем курсантських підрозділів університету.

 

Схожі новини: