Контраст
Шрифт
Ректор ЛьвДУВС взяв участь у онлайн-зустрічі зі стратегічного аналізу діяльності КМЄC
НАВС

Ректор Львівського державного університету внутрішніх справ Роман Благута взяв участь у зустрічі із представниками Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні.

На онлайн зв’язку були представники КМЄС з Брюсселю та правоохоронці з Львівської, Одеської та Донецької областей. Темою обговорення стала робота Місії в Україні та її співробітництво з Національною поліцією та закладами вищої освіти системи МВС.

Спільна діяльність Львівського державного університету внутрішніх справ з Консультативною місією Європейського Союзу в Україні розпочалося з липня 2016-го. Впродовж п'яти років за сприяння КМЄС реалізовано низку заходів. 

Зокрема, відповідно до проєкту «Розширення можливостей ЛьвДУВС щодо впровадження інтерактивних модульних тренінгів» створено інтерактивний полігон на базі навчально-тренувального відділу «Верещиця» та методичний кабінет з кримінального аналізу. 

«Використання оснащених приміщень сприяє вдосконаленню методик викладання фахових дисциплін та проведення курсів підвищення кваліфікації, - зазначив ректор ЛьвДУВС Роман Благута. - Це допомогло нам створити сприятливе середовище для отримання знань та забезпечити якісну підготовку здобувачів вищої освіти». 

У травні 2019 року за участю КМЄС в університеті офіційно відкрито навчальний полігон «Ситуаційний центр».

За сприяння Місії у вересні 2017 року представники ЛьвДУВС взяли участь у тренінгу з інтерактивного навчання, який відбувся на базі Австрійської поліцейської академії у Відні. 

Впродовж трьох років, з 2017-го по 2019-й, Консультативна місія була співорганізатором міжнародних науково-практичних конференцій «Теорія та практика протидії злочинності в сучасних умовах», а її представники взяли участь у заходах як доповідачі та експерти.

Минулоріч на базі ЛьвДУВС за підтримки КМЄС відбулося засідання виконавчого комітету Асоціації європейських коледжів поліції.

Роман Благута наголосив, що тренери Місії провели на базі вишу чимало навчань, у яких взяли участь також і представники Національної поліції України. Серед них - тренінги з лідерства та управління для керівників поліції середньої ланки; навчання для інспекторів-криміналістів; тренінг з кримінального аналізу; із вдосконалення роботи слідчо-оперативних груп на місці скоєння злочину; навчання щодо роботи з громадськістю з протидії конфліктним ситуаціям; тренінг з питань забезпечення публічного порядку; із взаємодії поліції та громади; тренінг про «Сучасні методи викладання»; навчання із запобігання та протидії домашньому насильству; із питань скандинавської моделі забезпечення публічного порядку під час масового скупчення людей; із судової фотографії для інспекторів-криміналістів із застосуванням кращих практик Європейського Союзу.

За чей час відбулося також чимало вебінарів. Зокрема, щодо взаємодії поліції та громади (Webinar on Community Policing Concept); про гнучкі навички для офіцерів поліції (Webinar on Soft Skills for Police Officers); онлайн семінар з питань забезпечення публічної безпеки та порядку згідно Концепції запровадження публічної безпеки і порядку; навчання «Публічні закупівлі в державних установах України. Організація закупівельної діяльності»; вебінар із безпеки дорожнього руху за участі поліцейських Республіки Польща. 

У рамках проєкту «Підтримка розробки концепту стратегії безпеки громади у Львівській області» за сприяння КМЄС працівники університету беруть участь у робочих групах щодо боротьби з корупцією; безпеки дітей; щодо майнових злочинів; роботи над проблемою зловживання алкоголем та наркотичними речовинами та з безпеки дорожнього руху.

Ректор Львівського державного університету внутрішніх справ Роман Благута подякував Консультативній Місії Європейського Союзу за допомогу та сприяння у підготовці майбутніх поліцейських. А також висловив сподівання, що співпраця ЛьвДУВС та КМЄС буде мати успішне та плідне продовження, зокрема, у сфері протидії торгівлі людьми. 

Схожі новини: