Контраст
Шрифт
Ректор ОДУВС привітав спортсменку вишу з перемогою на Чемпіонаті Європи з гирьового спорту
НАВС

Ректор Одеського державного університету внутрішніх справ В’ячеслав Аброськін привітав слухачку магістратури вишу старшого лейтенанта поліції Анастасію Болтянську з перемогою на Чемпіонаті Європи з гирьового спорту, який днями проходив у м. Нествед (Данія).

 

 

Цього разу на Чемпіонаті Анастасія підняла гирю вагою 24 кг 67 разів у дисципліні «класичний ривок». Але її власний рекорд у цій дисципліні становить 72 рази. Раніше у дисципліні «гвардійський ривок» спортсменка встановила власний рекорд, піднявши 24-кілограмову гирю на чемпіонаті Одеської області 155 разів.

 

 

Анастасія розповіла, що спортом вона почала займатися ще в шкільний час. «Про гирі в той час я навіть не чула, тому займалася волейболом та легкою атлетикою, отримувала здобутки у штовханні ядра на обласному рівні. Сама я родом з невеликого села на Миколаївщині, тому про міжнародний рівень змагань тоді я не могла мріяти», – згадує спортсменка.

Гирями поліцейська почала займатися в університеті на другому курсі: «Перший раз я подумала, що це дуже важко і я не впораюсь. Але потім почала брати участь у обласних змаганнях, займати призові місця. І вже невдовзі виборола право представляти Україну на міжнародних змаганнях».

 
 

 

Сьогодні Анастасію тренує Голова осередку гирьового спорту в Одеській області, старший викладач кафедри тактико-спеціальної, вогневої та фізичної підготовки університету майор поліції Євгеній Проскурня.

«У спорті, як і в навчанні та службі, необхідна дисципліна та витривалість. Успіх у спорті можливий лише точним виконанням усіх вказівок тренера», – наголошує Анастасія. – «Зараз в мене мета виконати норматив Майстра спорту України, а взагалі хочу й надалі представляти область, підрозділи поліції та Україну на чемпіонатах, популяризувати спорт. Я вважаю, що немає перешкод, які не під силу людині, не потрібно себе шкодувати і слід дотримуватися дисципліни у всьому!».

По завершенню зустрічі спортсменка особисто продемонструвала ректорові університету техніку виконання вправ з гирьового спорту.

 

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: