Контраст
Шрифт
Семінар-диспут із курсантами Сумської філії ХНУВС з питань євроатлантичної інтеграції України
НАВС

Відповідно до плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2020 рік, плану заходів органів системи МВС щодо виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2020 рік та в рамках проведення Всеукраїнського тижня права завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного  університету внутрішніх справ, кандидат економічних наук доцент Олена Лук’янихіна провела семінар-диспут на тему «Переваги вступу України до НАТО», в рамках якого зосередила увагу курсантів-першокурсників на необхідності розуміння механізмів організаційно-правового забезпечення безпеки в Україні як члена міжнародної спільноти в умовах сучасних викликів і загроз.

 

 

Курсантка Валентина Андреєнко ознайомила присутніх з історією розвитку Організації Північноатлантичного Договору (НАТО), зупинившись на сучасному етапі розвитку партнерських взаємовідносин з Україною.

Обговоренню переваг вступу України до НАТО передувало визначення традиційних і новітніх небезпек, котрі вимагають взаємодії і колаборації сил міжнародної спільноти з метою запобігання загрозам і захисту від них. Військові та релігійні конфлікти, міграційні процеси і викликані ними суперечності, діяльність терористичних організацій і угруповань, на думку курсантів, вимагають конструктивної взаємодії країн і, зокрема, України, з метою підвищення національної безпеки.

 

 

Жвава дискусія виникла між учасниками семінару з приводу дієвості механізмів забезпечення міжнародної безпеки та організацій, які до них входять.

Загалом обговорення з курсантами актуальних для сьогодення тем сприяє підвищенню їх обізнаності з питань формування і впровадження міжнародних безпекових механізмів, активізації критичного мислення і вміння вести дискусію, використовуючи доступні і коректні аргументи на захист власної позиції.

 

Схожі новини: