Контраст
Шрифт
Товариство юних науковців ЛьвДУВС: можливості, саморозвиток та пошук однодумців
НАВС

Президентські стипендії, різноманітні премії, призові місця на міжнародних конкурсах і турнірах, десятки проведених конференцій і написаних наукових робіт… І це далеко не весь перелік здобутків курсантів, студентів та ад’юнктів, які долучилися до Наукового товариства ЛьвДУВС. Адже участь у дослідницькій роботі відкриває нові можливості, допомагає реалізувати свій інтелектуальний потенціал та просто знайти однодумців.

1

«Учасники товариства – це кращі з кращих. Крім того, що наші вихованці є відмінниками у навчанні, вони ще й активні у науковій сфері: постійно пишуть тези для конференцій, працюють над науковими дослідженнями», - розповідає керівниця товариства Юлія Шевців. Вона опікується молодими науковцями, координує діяльність гуртків й займається організацією науково-практичних заходів для молоді.

1

Хоча пандемія коронавірусу змусила перенести діяльність товариства в онлайн-формат, його учасники не втрачають ентузіазму. Юні науковці продовжують спілкуватися дистанційно та регулярно подають тези для конференцій. «Звісно, хочеться повернутися до звичного режиму, адже легше працювати, коли є можливість зустрітися безпосередньо на засіданні товариства чи відвідати якусь наукову подію», - додає Юлія Шевців.

Завдяки участі у Науковому товаристві юні дослідники мають змогу звернути увагу громадськості на важливі суспільні теми через написання наукових статей, робіт, виступи із доповідями на семінарах. «Мене турбує тема протидії корупції, і я пишу багато статей про це. Мені би хотілося, щоби люди звертали більше уваги на цю тему, щоб про неї говорили - у цьому плані Наукове товариство дуже допомагає висловитися. Крім того, ти постійно розвиваєшся і завжди чогось досягаєш», - ділиться думками Юлія Нікітіна, студентка четвертого курсу юридичного факультету й співголова товариства.

1

Написання наукової роботи, доповіді чи реферату допомагає молоді відкривати у собі нові якості - хтось вчиться висловлюватися і виступати перед аудиторією, хтось знаходить для себе у науці нові захоплення та хобі, комусь вдається зреалізувати свій потенціал. Наприклад, Софія Кирильчук, курсантка другого курсу факультету №3 і, за сумісництвом, теж співголова товариства, ще зовсім недавно вагалася щодо свого наукового дослідження: «Спочатку я трохи боялася, однак викладачка мене підтримала, я поборола свій страх. А через деякий час підготувала наукову роботу, успішно її захистила і отримала третє місце. Пізніше я брала активну участь у написанні різних доповідей і згодом мені випав шанс бути співголовою товариства. Я погодилася, адже хочу надихнути інших на активну наукову роботу».

1

Оточення має великий вплив на формування особистості. Тож третьокурсник факультету №1 і староста гуртка кримінального процесу та криміналістики Микола Козак переконаний, що участь у Науковому товаристві дуже допомагає вдосконалюватися й науково зростати. «Коли бачиш, як інші розвивають свої здібності, то намагаєшся також не відставати, - ділиться думками курсант. - Я тривалий час захоплююся правознавством, цікавлюся різними галузями права. Та, вступивши до товариства, зрозумів, що мені найбільше подобається досліджувати теми з кримінального процесу».

1

Тож участь у Науковому товаристві допомагає молоді у пошуку себе, відкриває нові горизонти, сприяє розвитку власних здібностей та реалізації цікавих ідей.

Схожі новини: