Контраст
Шрифт
Тренінг «Реалізація політики гендерної рівності в органах системи МВС» для курсантів ДДУВС
Поняття гендеру та гендерної рівності, зокрема і в органах системи МВС, стали темами практичного тренінгу у ДДУВС. Захід проведено у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».
НАВС

 

Спікером виступила доцентка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС Каріна Пісоцька. Основна мета тренінгу – поглибити знання курсантів щодо законодавства у сфері, яка регулює питання гендерної рівності в Україні.

У ході заняття здобувачі факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності ознайомилися з основними напрямками положень Стамбульської конвенції, Національним планом дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» та Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року.

Тренінг передбачав завдання та практичні вправи, тематичні обговорення. Так, наприклад, курсантам було запроновано скласти портрет «справжньої жінки» та «справжнього чоловіка», спираючись на визначений перелік якостей. Після вправ курсанти порівнювали результати та ділилися думками.

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини: