Контраст
Шрифт
Тренінг «Робота працівника поліції на блокпостах в умовах правового режиму воєнного стану»
У ДДУВС на постійній основі організовано проведення практичних тренінгів для курсантів та слухачів курсів підвищення кваліфікації щодо алгоритму дій поліцейського на блокпостах під час зупинки транспортного засобу.
НАВС

Під час проведення тренінгу було відпрацьовано:
1. Невиконання законних вимог працівника поліції під час зупинки транспортного засобу на блокпості (відмова надати документи, вийти з автомобіля, відмова щодо огляду транспортного засобу, образа в бік поліцейського, неадекватна поведінка, водій у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння);
2. Ознаки ПТСР у водія після зупинки транспортного засобу на блокпості;
3. Виявлення зброї та вибухівки після зупинки транспортного засобу на блокпості (під час огляду транспортного засобу, загроза застосування водієм або пасажирами).

 

 

 

До тренінгу були залучені практичні працівники поліції, які мають досвід роботи на блокпостах на деокупованих територіях, працівники Управління патрульної поліції, викладачі кафедри тактико-спеціальної підготовки.

 

 

Учасники тренінгу відпрацьовували ситуативні завдання, максимально наближені до реальних умов несення служби.

 

 

Після кожного відпрацювання викладачами/інструкторами проводився дебрифінг, надавався алгоритм законного, безпечного алгоритму дій працівників поліції у ситуаціях різного ступеня ризику, акцентувалася увага на забезпеченні особистої безпеки поліцейського.

 

 

Також були відпрацьовані відповідні техніки комунікації з особами, які мають неадекватну поведінку та ознаки ПТСР.

 

У подальшому заплановано проведення виїзних занять для курсантів та викладачів на блокпостах з метою ознайомлення з порядку дій, під час організації пропускного режиму.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини: