Контраст
Шрифт
У ДДУВС – міжнародна антикорупційна дискусія!
У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася конференція на тему «Дискусійні питання застосування антикорупційного законодавства». Захід проходив за ініціативи Громадської ради при МВС України. Доповіді презентувалися в онлайн-форматі з цілковитим дотриманням санітарно-протиепідемічних норм. Докладніше – у нашому матеріалі.
НАВС

Участь у конференції взяли: ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко, голова Громадської ради при МВС України, голова громадської спілки «Центр запобігання та протидії корупції», радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко, начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Іван Легостаєв, заступниця голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ірина Грицай, проректорка ДДУВС Лариса Наливайко, старший радник з питань боротьби з корупцією Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Джозеф Джулай тощо.

 

 

 

До конференції також долучилися фахівці Академії правоохоронних органів при Генеральній прокуратурі Республіки Казахстан, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Харківського національного університету внутрішніх справ, Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка, Університету митної справи та фінансів, Національної академії внутрішніх справ, представники громадських організацій та інші.

Відкрив конференцію ректор ДДУВС Андрій Фоменко. Він привітав усіх учасників заходу та побажав плідної роботи та цікавих доповідей.

«Вже з перших хвилин до нашого онлайн-заходу підключилося понад 100 фахівців! Від усього колективу ДДУВС та себе особисто вітаю учасників вже другої міжнародної науково-практичної конференції «Дискусійні питання застосування антикорупційного законодавства». Головною метою є створення професійного майданчику для відкритого діалогу, обміну думками та актуальною інформацією», – підкреслив Андрій Євгенович.

 

 

 

Зі словами привітання до учасників конференції звернувся і голова Громадської ради при МВС України, голова громадської спілки «Центр запобігання та протидії корупції», радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко.

«Переконаний, що нас чекає активна та плідна робота у рамках конференції. Мені б хотілося сьогодні обговорити найбільш актуальні практичні питання. Дуже важливо, щоби все те, що ми напрацьовуємо, в подальшому використовувалося правоохоронцями, правозастосовниками, юристами для того щоби знизити рівень корупції в Україні», – зауважив Володимир Олександрович.

 

 

Привітав учасників конференції і начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Іван Легостаєв.

«Питання корупції дуже актуальне для нашої країни, адже рівень цього явища впливає як на довіру громадян до інституту держави, так і на довіру до самої держави серед інших країн», – зазначив Іван Легостаєв.

 

 

Старший радник з питань боротьби з корупцією Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Джозеф Джулай у свою чергу презентував основні положення місії та ключові заходи.

У рамках конференції учасники презентували власні доповіді. Серед питань, на яких зупинилися докладніше – визначення та аналіз корупційних ризиків як складова запобігання корупції в органах Національної поліції, кримінально-правові проблеми провокації підкупу, особливості діяльності поліцейських в умовах оновленої антикорупційної стратегії, проблеми реєстрації і розгляду повідомлень про корупцію тощо.

 

 

За результатами роботи передбачається оформлення нових пропозицій до чинного законодавства.

 

 

Відділення зв’язків з громадськістю ДДУВС

Схожі новини:
24.02.2023
З вірою у перемогу, мир і процвітання України!
У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся пам’ятний тематичний захід з нагоди річниці війни рф проти України.
20.12.2023
У ДДУВС підписали меморандуми про співпрацю з обласними судами
Підписання меморандумів про співпрацю відбулось із Головою Дніпровського апеляційного суду Наталією Деркач та Головою Дніпропетровського окружного адміністративного суду Андрієм Коренєвим