Контраст
Шрифт
У ДДУВС відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Безпека дитини: правовий, організаційний, психологічний, освітній та інформаційний виміри»
До участі у науково-практичному заході запрошуються поліцейські, науково-педагогічні працівники, представники органів державної влади, громадських організацій, психологи, педагоги, волонтери а також докторанти, аспіранти та інші здобувачі вищої освіти.
НАВС

Тематичні напрями науково-практичної конференції:

1.        Історичні передумови нормативно-правового регулювання захисту прав дітей, зокрема за умов дії особливих правових режимів.

2.        Проблеми захисту прав та інтересів дітей в Україні.

3.        Правове та організаційне забезпечення діяльності підрозділів превентивної діяльності Національної поліції в сфері захисту прав дітей.

4.        Міжнародний досвід у сфері захисту прав дітей.

5.         Напрямки модернізації законодавства щодо захисту прав дітей.  Взаємодія працівника підрозділу превентивної діяльності з органами державної влади та місцевого самоврядування, громадськістю, іншими підрозділами у сфері захисту прав  дітей, зокрема в умовах воєнного стану.

6.        Використання працівниками підрозділів превентивної діяльності спеціальних психологічних знань під час роботи з потерпілими дітьми, які стали жертвами правопорушень та воєнних злочинів.

7.        Реагування поліцейськими на факти вчинення домашнього насильства. Запобігання домашньому насильству.

8.        Дотримання прав і свобод дітей працівниками підрозділів превентивної діяльності, зокрема в умовах воєнного стану.

9.         Законодавче та нормативно-правове забезпечення роботи з неповнолітніми в діяльності органів та підрозділів Національної поліції України.

10.   Проблеми і перспективи підготовки педагогів з правового захисту молоді (педагог-ювенолог).

11.     Удосконалення організаційних засад формування й використання підрозділами превентивної діяльності автоматизованих інформаційно-аналітичних систем.

12.   Психологічні та правові аспекти комунікативної готовності психолога під час під час роботи з дітьми.

13.   Організаційно-правові аспекти взаємодії психологів та поліцейських під час роботи в Кризовій кімнатах дружньої до дитини.

14.   Цифрова безпека дитини в інформаційному середовищі.

15.   Управлінські та організаційні аспекти удосконалення діяльності суб’єктів у сфері захисту прав дітей.

16.   Психолого-педагогічні аспекти роботи з дітьми, які скоїли правопорушення.

17.   Безпекове середовище освітнього процесу в умовах воєнного стану.

 

Для участі у заході необхідно у термін до 12 жовтня 2023 року (включно) на електронну адресу [email protected] з приміткою «Всеукраїнська науково-практична конференція 19.10.2023» подати заявку на участь. Конференція відбудеться очно-дистанційно з використанням платформи ZOOM. Ідентифікатор та код доступу будуть надіслані після отримання заявки.

 

Контактні дані:

 

 (095) 394-35-99 – Пісоцька Каріна Олександрівна, викладач кафедри;

(050) 229-59-58 – Рижкова Світлана  Анатоліївна, старший викладач кафедри;

(050) 052-82-76 – Опацький Роман Миколайович, доцент кафедри.

Схожі новини: