Контраст
Шрифт
У ДДУВС відбувся Міжнародний судовий форум про присудову медіацію «УКРАЇНА-ЛИТВА: ШЛЯХ ДО ОБ’ЄДНАННЯ»
Учасники обговорювали роботу судів та правосуддя під час воєнного стану, закон «Про медіацію», український та литовський досвід у цій сфері.
НАВС

 

З вітальними словами до учасників міжнародного форуму звернулися ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олександр Моргунов, директор Департаменту освіти, науки та спорту МВС України Олександр Тарасенко, заступник голови Національної судової адміністрації Литви Антанас Яткявічюс, керівник Секретаріату Конституційного Суду України Віктор Бесчастний, Президент GEMME Ukraine Андрій Рищенко, член Вищої ради правосуддя України Олександр Сасевич, керівник проєкту ЄС Право – Justice Оксана Цимбрівська.

 

 

 

 

 

 

 

 

Модераторами заходу були заступник голови Дніпропетровського окружного адміністративного суду Володимир Горбалінський, помічник ректора Дніпропетровського державного університет внутрішніх справ Лариса Наливайко та заступник голови Окружного суду міста Вільнюса Ян Мацеєвський.

 

 

 

 

З презентаціями виступили Президент GEMME Ukraine Андрій Рищенко, суддя Вільнюського окружного суду Рута Петкувієнє, виконавчий директор GEMME Ukraine, сертифікований медіатор IMI, тренер та експерт з медіації Аліна Сергєєва.

 

 

Метою форуму стало обговорення можливих шляхів впровадження медіації у судах, імплементація досвіду литовських колег, посилення співпраці, об’єднання напрацювань та інновацій для спільного європейського розвитку.

 

 

До міжнародного форуму долучилися близько 200 учасників: представники Національної судової адміністрації та судів різних інстанцій Республіки Литви, представники органів судової влади України, керівники та представники закладів і міжнародних організацій, правозахисники та правоохоронці, вчені, представники громадських об’єднань тощо.

 

 

Учасники форуму взяли участь в обговоренні на тему «Суди та правосуддя під час воєнного стану. Закон «Про медіацію» та його імплементація в процесуальних кодексах. Моделі медіації в Україні». Також дискутували на тему «Просування та імплементація медіації в Литві: судді як медіатори, обов’язкова медіація у певних категоріях судових справ».

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини: