Контраст
Шрифт
У День Соборності України представники МВС відвідали місце, пов’язане із життям Михайла Сергійовича Грушевського
НАВС

22 січня 2023 року в День Соборності України представники Департаменту освіти, науки та спорту Міністерства внутрішніх справ України та закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських, під час робочого візиту до м. Відень (Республіка Австрія) відвідали меморіальну дошку на будинку, де проживав під час еміграції (1919–1920 рр.) видатний український історик, громадський та державний діяч, Голова Української Центральної Ради Української Народної Республіки Михайло Грушевський та вшанували пам'ять видатного земляка.

Символічно, що саме 22 січня 1918 року під головуванням Михайла Грушевського Українська Центральна Рада проголосила УНР «незалежною, вільною суверенною державою українського народу», а рівно через рік – 22 січня 1919 року – на Софійській площі урочисто проголосили об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Українську державу.

Михайло Грушевський – це Великий Українець, про якого завжди пам’ятатимуть нащадки. Його погляди щодо державного будівництва, соборності українських земель, відстоювання «права самому порядкувати на власній землі», сьогодні є особливо актуальними. Адже, ми маємо втримати українську державність у боротьбі проти російського агресора та докласти зусиль для розбудови сильної та процвітаючої держави.

Соборність та єдність українського народу є підґрунтям наших успіхів, запорукою сильної, незалежної держави й відновлення її територіальної цілісності. Це принципова цінність для нас. Тож виконаймо свій обов’язок перед майбутніми поколіннями – збережімо незалежність і соборність України!

ДОНС МВС

Схожі новини: