Контраст
Шрифт
У ДонДУВС провели конференцію в рамках загальнонаціонального тижня безпеки дорожнього руху
НАВС

ХVІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Транспортна безпека: правові та організаційні аспекти» провели у Донецькому державному університеті внутрішніх справ. Участь у ній взяли понад 100 учасників. Вони обговорили причини ДТП, заходи зі зниження смертності на дорогах в Україні та світі, а також способи підвищення правосвідомості учасників дорожнього руху.

Університет організував захід спільно з Консультативною місією Європейського Союзу в Україні, Українським науково-дослідним інститутом медицини транспорту МОЗ України та приватним автотранспортним підприємством «Одіум-Престиж» за підтримки Міжнародного благодійного фонду допомоги постраждалим внаслідок ДТП.

Участь у конференції взяли: Світлана Кретович – завідувачка відділу освіти та науки Головного управління внутрішньої та гуманітарної політики директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України; Дмитро Гладчук – перший заступник начальника Департаменту дотримання прав людини МВС України; Олексій Білошицький – перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції; Карла Маргаріда да Сільва Гомес Коста – радник Консультаційної місії Європейського Союзу в Україні із загальних питань правоохоронної діяльності; Іван Герега – заступник начальника управління організації безпеки та розслідування аварій і подій на наземному транспорті – начальник відділу розслідувань аварій та подій Державної служби України з безпеки на транспорті; Юрій Чорний – директор Відокремленого підрозділу «Київська міжрегіональна філія» Державного підприємства «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» Міністерства охорони здоров'я України, президент Міжнародного благодійного фонду допомоги постраждалим внаслідок ДТП.

Під час відкриття конференції ректор ДонДУВС Сергій Вітвіцький зазначив, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі щороку в результаті ДТП гине понад 1 мільйон 350 тисяч людей. За його словами стан аварійності на дорогах залишається невтішним, адже за рівнем смертності в результаті ДТП Україна займає лідируючі позиції на Європейському континенті. Якщо у середньому в країнах-членах Європейського Союзу на 100 тисяч жителів припадає 5,1% загиблих у ДТП, тоді як в Україні цей показник понад 8%.

«Ми усвідомлюємо, що усі рішення, які приймаються на глобальному, національному та регіональному рівнях повинні мати міцне наукове підґрунтя. І лише у такому разі ці рішення можуть бути ефективно застосовані та мати позитивний вплив на безпеку руху», - наголосив ректор.

Напрацьовані під час засідання спільні рішення та рекомендації сприятимуть вирішенню низки актуальних питань транспортної безпеки та покращать ситуацію на дорогах в Україні та світі.

Серед учасників та гостей заходу були присутні також:

  • представники Консультативної місії Європейського Союзу в Україні;
  • органів та підрозділів Міністерства внутрішніх справ України;
  • Національної поліції України;
  • фахівці з безпеки руху на залізничному та автомобільному видах транспорту;
  • наукова та освітня спільнота України;
  • представники громадських організацій та інші.

Схожі новини: