Контраст
Шрифт
У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся випуск поліцейських офіцерів громад
НАВС

63 поліцейських офіцерів громад, які прибули з різних підрозділів Головних управлінь Національної поліції, завершили навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Це ще один випуск фахівців, яких університет підготував за новим світовим зразком. Поліцейські проходили навчання із загальноправових дисциплін, домедичної, тактико-спеціальної та вогневої підготовки за спеціалізацією «Поліцейський офіцер громади».

У заході з нагоди випуску взяли участь ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України полковник поліції Ігор Бабич, начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області полковник поліції Іван Іщенко, начальниця управління по взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ капітан поліції Майя Бреславська, радник програми Регіонального програмного офісу ІСІТАР в Україні Роберт Кліффорд, заступник радника програми Регіонального програмного офісу ІСІТАР в Україні Тім Яновік, керівництво інституту післядипломної освіти ХНУВС і Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони, проректори університету.

Розпочався захід внесенням Прапора університету, підняттям Державного Прапора України та виконанням Державного Гімну України. Присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість та героїчний подвиг воїнів, правоохоронців, усіх полеглих під час виконання бойових завдань та службових обов’язків, а також мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Після вручення свідоцтв про успішне завершення навчання випускників курсів привітав начальник Департаменту превентивної діяльності Ігор Бабич: «До кожного з вас у мене є не прохання, а вимога – налагоджувати тісну взаємодію з керівництвом територіальних громад, бути обличчям цієї громади і комунікувати з кожним громадянином. Вас повинні знати і поважати усі мешканці ваших територіальних громад, і ви повинні стати дійсно ефективною складовою частиною цієї громади, яка забезпечить і надасть безпеку кожному».

Начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко привітав поліцейських офіцерів громад і підкреслив, що, незважаючи на важкі часи, «ми маємо робити усе, щоб люди у територіальних громадах відчували себе захищеними й у безпеці».

Заступник радника програми Регіонального програмного офісу ІСІТАР в Україні Тім Яновік зазначив, що теоретичні знання та практичні навички, здобуті за час навчання в університеті, стануть випускникам у нагоді в подальшій службі: «Громади потребують, щоб ви були лідерами, співчували, направляли та захищали. Я бажаю вам мужності – щоб справлятися з майбутніми викликами, сили – щоб продовжувати діяти в складних умовах, щирого серця – щоб піклуватись про громаду та бажаю вам миру назавжди. Нехай береже вас Бог і захищає Архангел Михаїл».

Від імені випускників курсів майор поліції Вадим Біличенко висловив подяку викладачам університету та тренерам за отримані знання, настанови і професійний досвід.

Ректор університету Валерій Сокуренко наголосив: «Незважаючи на військову агресію, керівництво держави, МВС України, Національної поліції України визначило ваше навчання пріоритетним. Ви здобули нові знання, отримали досвід використання нових технологій і нових практик, за що ми вдячні нашим іноземним партнерам. На вас чекають у територіальних громадах. Робіть усе від вас залежне, щоб люди були захищеними і почувалися в безпеці у кожному куточку нашої держави. Служіть і працюйте так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог! Слава Україні!».

Підготовка поліцейських офіцерів громад проводиться за підтримки керівництва Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції України, Посольства Сполучених Штатів Америки та ІСІТАР.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: