Контраст
Шрифт
У Харківському національному університеті внутрішніх справ відзначили День єднання
НАВС

Урочистими заходами відзначили у Харківському національному університеті внутрішніх справ державне свято – День єднання. Представники університетського колективу на чолі із керівництвом зібралися на великому плацу університету, щоб відзначити День єднання. Після внесення університетського Прапору, присутні виконали Державний Гімн України, і над університетом широко розкинув крила синьо-жовтий Прапор нашої держави.

Вітаючи присутніх зі святом, перший проректор університету полковник поліції Дмитро Швець зазначив: «Цей день для нас, українців, особливий. Понад тисячу років нам доводиться боротися за свою єдність, ідентичність і незалежність. І сьогодні Україна, на жаль, знову веде боротьбу з агресором, який посягає на нашу територіальну цілісність. Ті, хто зазіхають на наші землі, мають знати, що ми єдині в прагненні свободи і за нас увесь цивілізований світ! Ми не піддамося на провокації та паніку. Ми – сильні й спокійні. Ми – разом. Україна – єдина!».

День єднання українців, започаткований Указом Президента, має на меті посилити консолідацію українського суспільства, зміцнити його стійкість в умовах зростання гібридних загроз.  «Саме у цю хвилину ректор нашого університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко разом із представниками Харківської обласної державної адміністрації бере участь у піднятті найбільшого в Україні Державного Прапора, – зазначив у своїй промові перший ректор університету, академік Національної академії правових наук України, генерал-полковник міліції Олександр Бандурка. – Цей день не лише об’єднує нас, українців, він надихає нас на добрі справи, мотивує бути кращими, любити свою землю і свій народ. І це відчуття єдиної родини притаманне усім нам, українцям. Нам намагалися нав’язати різні думки, позиції, паніку, але ми не піддалися. Ми демонструємо собі, всій Україні та усьому світові нашу єдність, високу духовність, вірність демократичним цінностям, і бажання робити усе для того, щоб Україна була сильною і процвітаючою державою».

Завершились урочистості флешмобом та парадним маршем курсантських підрозділів факультетів університету.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: