Контраст
Шрифт
У ХНУВС пройшов тренінг із радіаційної безпеки
НАВС

На базі Харківського національного університету внутрішніх справ за підтримки та участі представників Управління радіологічної безпеки Міністерства енергетики США, МВС України та Державної інспекції ядерного регулювання України відбувся початковий семінар з розробки курсу реагування поліції на загрозу крадіжки джерел іонізуючого випромінювання під час використання, зберігання або транспортування.

 

 

Мета семінару – навчання працівників закладів вищої освіти зі специфічними умовами, розробка навчальних курсів за вказаною тематикою для подальшого впровадження єдиного курсу в освітній процес.

Відкрив семінар заступник директора Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МВС України – начальник головного управління з питань стійкості сектору безпеки та захисту критичної інфраструктури Геннадій Гончарук. Серед учасників тренінгу – представники МВС України та закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання МВС України.

Програмою семінару, який тривав протягом чотирьох днів, було передбачено як проведення вебінарів, так і робота в групах. Із завершенням навчання учасників семінару привітав ректор університету Валерій Сокуренко. Він подякував організаторам заходу за високу довіру до університету, який було обрано базовим для проведення навчань, і наголосив, що «набуті знання та методики успішно використовуватимуться учасниками семінару в навчальному процесі для підвищення рівня радіаційної обізнаності поліцейських. Співпраця з міжнародними установами та їх фахівцями надає доступ до нових методик, сучасних технологій та обладнання, і це дуже важливо».

 

Заступник директора Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МВС України – начальник Головного управління з питань стійкості сектору безпеки та захисту критичної інфраструктури Геннадій Гончарук зазначив, що проведення таких навчань є ще одним кроком на шляху реалізації програми реінтеграції окупованих територій. Він подякував керівництву університету за високий рівень організації семінару і відзначив високі темпи, якими розвивається заклад освіти та його навчальна база. «Тут завжди приємно працювати і я переконаний, що наша конструктивна співпраця продовжуватиметься й надалі. Сподіваюся також, що курс радіаційної обізнаності поліцейських увійде до навчальних програм як один із основних навчальних курсів», – зазначив Геннадій Олексійович.

 

 

Усі учасники семінару отримали відповідні сертифікати, які вручили ректор вишу Валерій Сокуренко та перший проректор Дмитро Швець.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: