Контраст
Шрифт
У ХНУВС відкрито меморіальну дошку на честь пам’яті загиблого на сході України випускника університету Дмитра Пругла
НАВС

У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь пам’яті загиблого на сході України випускника університету, заступника командира роти полку Національної гвардії України «Азов», старшого лейтенанта Дмитра Пругла.

 

 

Вшанувати пам'ять воїна, який віддав своє життя за мир і свободу на рідній землі, на великому плацу університету вишикувалися підрозділи курсантів, слухачів інституту післядипломної освіти, поліцейські роти патрульної служби поліції особливого призначення «Схід» ГУНП в Харківській області.

 

 

До присутніх звернувся ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко: «Ми пишаємося нашим випускником факультету № 1, який закінчив університет у 2012 році й у буремні дні 2014 року добровільно вступив до полку Національної гвардії «Азов». Зі зброєю в руках він захищав цілісність і свободу на сході нашої країни. Відкриття пам’ятної дошки напередодні 25-ї річниці Конституції України є знаковою подією. Вона буде завжди нам нагадувати, що суверенітет і свободу потрібно виборювати, відстоювати зі зброєю в руках. Дмитро загинув, як герой. Він для нас є прикладом наслідування, нагадуванням про те, що, завдячуючи героїзму наших воїнів, Харків й дотепер залишається українським містом. І саме від нас залежить, щоб Слобожанщина й надалі залишалася мирною та українською».

 

Як зазначив у своєму виступі ветеран полку «Азов» і також випускник університету майор поліції Сергій Тамарін, для воїна загинути в бою, захищаючи рідну землю, це привілей і велика честь. Він закликав курсантів з честю пройти обраний шлях, бути прикладом для оточуючих і завжди пам’ятати, що історія України омита кров’ю сотень тисяч українських синів і дочок.

 

Заступник командира полку «Азов» з бойової та спеціальної підготовки, випускник ХНУВС лейтенант Віталій Грицаєнко подякував керівництву університету за можливість вшанувати пам’ять героя, який понад усе любив свою землю, свій народ і був справжнім захисником і патріотом України.

 

Після вокальної композиції «Герой нашої держави», яку виконали учасники художньої самодіяльності, присутні взяли участь у відкритті меморіальної дошки Дмитру Пруглу в університетському музеї. Побратими згадували, якою щирою, доброю і сміливою людиною був Дмитро, та вшанували його пам'ять квітами.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: