Контраст
Шрифт
У ХНУВС відзначили День знань
НАВС

Урочистими заходами Харківський національний університет внутрішніх справ відзначив День знань та початок нового навчального року в усіх містах України, куди через війну були передислоковані факультети вишу – на Вінничині та Хмельниччині, а також у Сумській філії та Кременчуцькому льотному коледжі.

Привітали курсантів, студентів, слухачів магістратури та ад’юнктури народні депутати України, Міністр внутрішніх справ України, представники місцевих органів державної влади та самоврядування, Національної поліції, військовослужбовці, батьки та рідні.

Почесні гості, курсанти та працівники університету вшанували хвилиною мовчання пам'ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість та героїчний подвиг усіх полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

У м. Вінниця молодь привітали народний депутат України Ірина Борзова, голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, заступник голови Вінницької обласної ради Дмитро Чаленко, депутатка Вінницької міської ради Алла Власюк. Від імені першокурсників виступила Вікторія Лейба, батько якої загинув, захищаючи Україну. Вона зазначила, що вдячна керівництву університету, державі, усім захисникам і захисницям за можливість, навіть у важкий для країни час, навчатися та отримувати професію й запевнила, що юнаки та дівчата будуть сумлінно опановувати знання й стануть гідним поповненням лав правоохоронців України.

Ректор університету Валерій Сокуренко наголосив, що, на жаль, Україна втрачає найкращих своїх синів і дочок, які захищають рідну землю від ворога. «Будемо робити все можливе, щоб підтримати сім'ї тих, хто сьогодні боронить країну від рашистської навали, віддаючи найдорожче – своє життя. Упевнений, що Вікторія Лейба, яка сьогодні зайняла місце свого батька в строю, продовжить славну династію захисників України».

Ректор університету зачитав привітання колективу з нагоди Дня знань та початку нового навчального року від Колегії Міністерства внутрішніх справ та Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського.   «Пишаюся вашим вибором здобувати освіту в закладах освіти системи Міністерства внутрішніх справ України, адже тільки найсміливіші громадяни – щирі українські патріоти в умовах воєнного стану обирають професійний шлях, пов’язаний із ризиком для власного життя, присвячуючи себе порятунку інших та боротьбі зі злочинним світом і відвертим ворогом нашої держави, – йдеться у вітанні. – Вірте у власні сили, здобувайте знання та досвід для досягнення професійних успіхів!».

 Ректор університету подякував керівництву Міністерства внутрішніх справ, що у цей надзвичайно складний воєнний час робить усе можливе для отримання якісної поліцейської освіти. Звертаючись до молоді, він наголосив: «Ви навчатиметеся очно – в аудиторіях, на полігонах, тренувальних центрах. З вами працюватимуть найдосвідченіші викладачі, патріоти й професіонали своєї справи. Вони допоможуть вам отримати необхідні знання та навички, використовуючи для цього сучасні методики, найкращий зарубіжний досвід, але досягти високого результату неможливо без постійної роботи над собою, вміння ставити цілі та досягати їх. Пам’ятайте про це!». Валерій Сокуренко також подякував усім, хто підтримує та допомагає університету в містах його розташування забезпечувати гідні умови для якісного освітнього процесу та несення служби.

На Хмельниччині курсантів та працівників університету поздоровили з вересневим святом заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир Юр’єв, депутатка Хмельницької обласної ради Уляна Ткаченко, начальник Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації Олександр Анур'єв, міський голова міста Кам’янець-Подільський Михайло Посітко, голова Кам’янець-Подільської районної ради Михайло Сімашкевич, керівник районного управління поліції в м. Кам’янець-Подільський Василь Шкіндюк. Привітання від Міністра внутрішніх справ та ректора вишу передав перший проректор Олександр Моргунов. Він зазначив, що «країна потребує освічених, завзятих та амбітних фахівців у сфері забезпечення охорони прав і свобод громадян, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку». Перший проректор закликав здобувачів освіти старанно навчатися, побажав витримки та наполегливості під час проходження табірного збору, який розпочався 1 вересня для всіх першокурсників: «Я впевнений, що ви впораєтеся з усіма випробуваннями, станете більш дисциплінованими, відповідальними й витривалими».

Відбулися урочистості у Сумах та Кременчуці. Директор Сумської філії Сергій Лукаш та директор Кременчуцького льотного коледжу Руслан Яковлєв побажали курсантам і студентам успіхів, натхнення та наполегливості у навчанні, досягти своєї мети у житті, зустріти добрих і надійних друзів, творчої наснаги та нових здобутків. Учасники заходу також бажали найшвидшої перемоги Україні та Українському народу!

Цього дня першокурсникам університету вручили символічні «Залікову книжку» та «Ключ до знань».

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: