Контраст
Шрифт
У ЛьвДУВС науковці та практики обговорили питання психічного здоров'я особистості у кризовому суспільстві
НАВС

У Львівському державному університеті внутрішніх справ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Психічне здоров'я особистості у кризовому суспільстві». Захід проходив онлайн за допомогою платформи ZOOM.

 

З вітальним словом до присутніх звернулася Ольга Балинська, проректорка Львівського державного університету внутрішніх справ. Вона висловила сподівання, що новий формат проведення наукового заходу не вплине на ефективність зустрічі. Та побажала усім гармонії з оточенням та із собою.

 

Ольга Балинська зазначила, що до конференції вже не вперше долучаються психологи правоохоронних структур і зауважила, що це збагатить плідну дискусію.

Модерувала зустріч Зоряна Кісіль, декан факультету психології Львівського державного університету внутрішніх справ. Саме цей факультет і став ініціатором наукової зустрічі.

 

Ніна Лигун, начальниця відділу психологічного забезпечення Департаменту персоналу МВС України зазначила, що сьогоднішня конференція є ювілейною. Адже саме п'ять років тому науковці та практики вперше зібралися у стінах Львівського державного університету внутрішніх справ, аби обговорити проблеми психічного здоров'я особистості у кризовому суспільстві.

Також Ніна Лигун подякувала представникам ЛьвДУВС за ефективну взаємодію, яка зміцніла за роки співпраці, та постійне розширення простору спілкування. “Перед науковцями щоразу постають нові питання, які ми можемо вирішити лише у співпраці, - зазначила вона. - Тож бажаю усім отримати сьогодні інтелектуальне задоволення”.

Олександр Фільц, завідувач кафедри психіатрії та психотерапії Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, президент Української Спілки психотерапевтів, вводячи учасників конференції у контекст теми, наголосив на доцільності говорити не лише про психічне здоров'я особистості, а й суспільства загалом, і навіть більше — культури нації. 

Фахівці обговорювали адаптивні можливості психіки до кризових станів. Йшлося про здоров’язберігаючі технології, зокрема, і про смислову саморегуляцію.

Присутні дискутували про психологічне осмислення фізичного та психічного здоров'я в час пандемії та кризову комунікацію в її умовах. Говорили про проблематику психічного здоров'я в контексті особистісної кризи під час пандемії та про дослідження особистостей переживання стресу у студентів під час дистанційного навчання.

Звучали думки на тему психологічної допомоги студентській молоді в умовах кризового буття засобами арттерапії та психологічних особливостей студентів, схильних до прокрастинації. Також розглядали польський досвід порівняльних досліджень емоційного здоров'я студентської молоді.

 

Психологи говорили про емоційний імунітет як фактор здоров'я та емоційний інтелект у дискурсі життєздійснення особистості. Йшлося також про психологічний комфорт як профілактику психосоматичних захворювань та використання віртуальної реальності для терапії посттравматичного стресового розладу.

 

Присутні ознайомилися із міжнародним досвідом вирішення психологічних проблем професійної підготовки поліцейських та вимогами до керівників поліцейських підрозділів як до суб'єктів збереження психічного здоров'я особового складу.

На зустрічі також розглянули індивідуально-психологічні чинники посттравматичного зростання учасників бойових дій на Сході України та психологічні прояви бойового стресу.

 

Психологи дискутували про особливості діагностики сімейних ролей подружжя, вплив неповної сім'ї на формування індивідуально-типологічних рис особистості та емоційну співзалежність партнерів як ознаку психологічної проблеми.

Учасники конференції обмінювалися досвідом, знайомилися з новими підходами у психології. А ще напрацьовували ідеї, які згодом втілюватимуть у своїй практиці.

 

Підсумовуючи, Ольга Балинська від імені керівництва університету побажала учасникам конференції зберігати позитив у думках, впевненість у діях, розвиватися і формувати в собі гнучкість до швидкозмінного оточення.

Схожі новини: