Контраст
Шрифт
У ЛьвДУВС обговорили питання фінансової безпеки
НАВС

У Львівському державному університеті внутрішніх справ відбувся науково-практичний семінар «Фінансова безпека: макро- та мікроекономічні аспекти управління». Проведення заходу стало можливим завдяки онлайн-платформі ZOOM.

Вітальним словом розпочала конференцію проректорка ЛьвДУВС Ольга Балинська. Вона наголосила на важливості питань фінансової безпеки для функціонування української держави. «Економічний чинник допомагає кожній людині відчувати себе незалежною, а для держави - це архіважливо», - зауважила проректорка вишу. Ольга Балинська побажала плідної дискусії усім учасникам конференції та передала слово Ірині Ревак, декану факультету управління та фінансової безпеки, що ініціював проведення заходу.

Ірина Ревак відзначила пріоритетність фінансової безпеки серед інших різновидів економічної безпеки через призму статичного, ресурсного та територіального підходів. «Всі ми розуміємо наскільки актуальною й наболілою є ця проблема, бо Україна вже майже 30 років перебуває у перманентному трансформаційному процесі. Мені видається, що проблема не у недостатності фінансових ресурсів, адже ми є найбагатшими за всіма показниками. Єдина наша проблема — це невміння управляти, координувати й керувати фінансовими потоками», - наголосила вона.

Слово також мала Галина Миськів, завідувачка кафедри фінансів та обліку факультету управління та економічної безпеки. «Саме фінансові механізми та важелі дозволяють реалізувати всі соціально-економічні цілі нашого часу. Фінансова безпека перманентно підлягає загрозам і викликам, що спонукає до виникнення постійних кризових явищ. Тому сьогодні актуальною стає проблема виникнення механізмів протидії таким загрозам у фінансовій безпеці», - зазначила Галина Миськів.

Із доповіддю про основні форми та методи, що використовуються у сфері протидії відмиванню коштів, виступив Олег Підхомний, професор кафедри фінансів Львівського національного університету імені Івана Франка.

Протягом семінару також лунали жваві обговорення проблем боргової безпеки, застосування антикризового управління у системі забезпечення фінансової безпеки підприємств і стимулювання інновацій у системі управління безпекою промислових підприємств. Крім того, говорили про гуманітарні імперативи у системі економічної безпеки України, маркетинг як інструмент забезпечення економічної безпеки та фінансову безпеку в умовах пандемії коронавірусу.

Згуртувавши однодумців - дослідників проблем і викликів фінансової безпеки в Україні, - кафедра фінансів та обліку ЛьвДУВС запросила всіх учасників семінару до співпраці навіть за межами заходу.

Схожі новини: