Контраст
Шрифт
У ЛьвДУВС провели смартзустріч «Разом протиДІЙмо насильству»
НАВС

Захід відбувся у форматі бліцконференції. Його провели у рамках Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» та на виконання Комплексної профілактичної програми міжвідомчої взаємодії з протидії торгівлі людьми.

 

До смартзустрічі долучилися здобувачі 11-ти вишів Львова – майбутні правники, поліцейські, військовослужбовці, рятувальники, медики та богослови.

До експертного кола увійшли представники громадської організації «Центр «Жіночі перспективи», Департаменту соціального захисту населення Львівської обласної військової адміністрації, Управління міграційної поліції та відділу ювенальної превенції ГУНП у Львівській області, патрульної поліції Львівщини, а також науково-педагогічні працівники Львівського державного університету внутрішніх справ, Українського інституту дитячо-юнацької психотерапії та психологічного консультування, Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ та Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Модерувала захід проректорка ЛьвДУВС Ольга Балинська.

 

«Надважливо, що зараз українці готові розмовляти про насильство та шукати шляхи протидії цьому ганебному явищу. Тож сьогодні ми запросили представників багатьох львівських вишів та експертів, аби обговорити цю тему та поділитися напрацюваннями. Бажаю усім учасникам плідної дискусії!», − відзначила Ольга Балинська. 

Зі вступним словом до присутніх звернулася керівниця ГО «Центр «Жіночі перспективи» Любов Максимович. Вона розповіла про випадки порятунку постраждалих осіб та порівняла насильство з епідемією. 

 

Зазначимо, що на початку заходу учасники також вшанували пам'ять жертв насильства хвилиною мовчання. 

Формат заходу передбачав запитання від здобувачів та відповіді експертів. Упродовж дискусії учасники зустрічі обговорили зі здобувачами актуальні питання створення безпекового середовища, доступності та інклюзивності освіти.

 

Йшлося також про відповідальність за вчинення домашнього та гендерно зумовленого насильства, шляхи допомоги постраждалим особам та кривдникам. Фахівці наголосили зокрема на тому, що спілкування останніх з психологами та представниками духовенства є важливим аспектом морального виправлення. 

Здобувачі дізналися, що протидія насильству базується на чотирьох складниках: превентивних заходах, політиці розбудови системи протидії насиллю, послугах допомоги постраждалим та покаранні кривдника. 

 

Учасники дискусії також обговорили причини насильства та соціальні стереотипи, що спонукають до протиправних вчинків, цькування та агресії. Крім того, здобувачам розповіли про «феномен соціальної естафети». Він полягає у тому, що діти, які спостерігають за вчиненням домашнього чи будь-якого іншого насильства, можуть повторювати такі дії у дорослому віці, вважаючи їх нормою.

 

Наприкінці смартзустрічі юнаки та дівчата поставили експертам питання щодо протидії торгівлі людьми під час війни.

 

Схожі новини: