Контраст
Шрифт
У ЛьвДУВС відбувся навчальний квест з протидії торгівлі людьми
НАВС

У ЛьвДУВС відбувся навчальний квест з протидії торгівлі людьми для курсантів факультетів №1 та №2. Учасники заходу проводили слідчі (розшукові) дії, після яких складали відповідні документи. Організаторами події були завідувачка відділення актуалізації навчання та практичної підготовки Олександра Захарова, а також доцент кафедри кримінального процесу та криміналістики факультету №1 Руслан Шехавцов.

 1

Згідно фабули курсанти розслідували злочин, пов’язаний із незаконною торгівлею людськими органами.

«Сьогодні ви будете працювати як команда, – звернулася до присутніх Олександра Захарова. – Ми розуміємо, що будь-яке розслідування проводиться у взаємодії оперативного працівника, слідчого, дільничного офіцера тощо. Перед вами будуть поставлені рядь завдань і впродовж квесту ви спільно повинні їх виконати».

Отож, курсанти моделювали слідчі (розшукові) дії, демонстрували свої вміння під час пред’явлення для впізнання та допиту, а також знання відповідних норм та законів України. Крім цього, учасники квесту виписували в оперативну службу завдання для проведення оперативної установки стосовно фігуранта, складали протокол за результатами проведення візуального спостереження, здійснювали сигналітичну фотозйомку затриманих та дактилоскопіювання.

Своїми враженнями від участі у квесті поділився курсант 4-го курсу факультету №2 Олександр Данилюк. «Такі навчання дають змогу зрозуміти, що важлива не лише теорія, а й практичні навички, – підкреслив вихованець вишу. – Було доволі складно в обмежених часових рамках виконувати поставлені завдання, пригадувати все, що вчили на парах. Адже під час квесту ти не маєш можливості шукати необхідну інформацію в різних джерелах – це все вже має бути в тебе в голові».

 11

«Залюбки буду брати участь і в інших квестах, адже вони допомагають згуртуватися і відчути на практиці те, що будемо робити у майбутньому», - додав Олександр Данилюк.

Схожі новини: