Контраст
Шрифт
У ЛьвДУВС відбувся семінар, присвячений актуальним проблемам досудового розслідування
НАВС

Сьогодні у Львівському державному університеті внутрішніх справ у онлайн-режимі відбувся семінар «Процесуальне та криміналістичне забезпечення досудового розслідування», що зібрав науковців та практиків зі Львова, Одеси, Харкова та Рівного.

Розпочався захід із вітального слова проректорки ЛьвДУВС Ольги Балинської, яка, насамперед, подякувала кафедрі кримінального процесу та криміналістики за організацію семінару.

«Сьогодні ми обговорюватимемо чи не найважливішу стадію кримінального провадження, під час якої збираються, вивчаються та досліджуються докази. Адже від того, як пройдуть попередні процедури, буде залежати вирішення всієї справи», - зазначила Ольга Балинська.

Зі вступним словом до учасників заходу також звернувся Андрій Хитра, завідувач кафедри кримінального процесу та криміналістики факультету №1. Він наголосив на актуальності питання нормативного забезпечення провадження дізнання. «Є чимало практичних моментів застосування науково-технічних засобів і проведення окремих досліджень, які потребують обговорення», - відзначив Андрій Хитра.

На семінарі обговорювалися питання відшкодування або компенсації шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю у кримінальному провадженні. Учасники дискутували про процесуальне та криміналістичне забезпечення досудового розслідування кримінальних проступків. Також йшлося про законодавчі та прикладні проблемні питання строків проведення дізнання. Науковці та практики поділилися думками щодо допустимості доказів як гарантії забезпечення прав особи під час повідомлення про підозру. Крім цього, говорили про криміналістичну характеристику протиправного заволодіння майном підприємств, установ та організацій.

Протягом науково-практичного семінару учасники активно дискутували, ділилися практичним досвідом і здобували нові знання у сфері досудового розслідування.

Схожі новини: